大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
行晒半個紅磡格價都有㗎
不過又係多仆街行家做成嘅
你真係唔識架喎,HA唔髮執屎執尿
其實有時對D西客多,已經慣哂,唔會同佢嘈,總之立場就企硬,你點講點r,結果都一樣

補習社,老細定左規矩,年三十晚一定7點前要清場,同事有需要再早D,就自己調D學生早D上,一星期前會通知定學生

有家長打黎問點解要調時間?我屋企唔洗團年
不過我都見過Hr 見工果陣一直係到講電話send whatsapp
最初以為佢係睇eq 正常流程左45分鐘
點知最後彈句 其實我地請左人 暫時未有其他空缺

我真係忍唔住講 其實如果你地唔請既 不如唔好浪費大家時間 最起碼都比返小小尊重 講少陣電話
大陸狗做系統同事特別閪
同一樣RQ講左九萬幾次
email都send左九千幾次都可以話香港冇提過
返左咁耐工,最慶唔係俾閪客辣慶
係俾自己同事辣

以前返過份工
有個project係我要提人deadline交野(交俾vendor,唔係交俾我)

有日,隔黎team有條濕鳩無啦啦 send email俾all staff, 仲cc埋老總,寫左千字文,話我唔提佢個deadline,搞到佢個進度遲左

真係R晒頭,因為我好記得佢send過email問我deadline係幾時,我仲答左佢

後尾越諗越慶少少事洗唔洗send晒俾all staff
電話又唔敢打俾我問,平時都無兩句
我即刻打電話俾佢,又唔撚聽,正懦夫

跟手即刻覆email,學佢send晒俾all staff
attach埋我同佢既email對答
某月某日已經答撚左佢,佢仲覆我ok
個日我keep著打俾佢,佢都係唔撚聽
之後逢搭lift撞到,我會大大聲同佢講早晨
見佢唔想應我又笠晒水既死樣真係好爽

其實真係好小事
但慶就慶在佢男人老狗咁撚陰濕,斯斯縮縮
hi地盤狗
唔關吞唔吞事啦
有啲擺明係唔信你嘅就應該大大力屌柒
但有啲其實唔係唔信得過你,只係無意講左一啲會觸碰到"醫護專業"嘅用詞
有啲醫護就即刻起鋼
咁樣其實會miss左好多病人可能真係有用嘅主訴而誤診
好似樓主嗰情況,可以先回一句
係呀係咁痛架喇,平時我都見得多
睇病人反應,如果佢依然抱持不信任態度先屌柒佢都未遲
永遠有種人多多不滿 但佢嘅能力只能封到公立
冇讀過書又會質疑醫護人員 用自己嘅「知識」challenge你地
好似#3條廢物咁
辛苦晒
tru 認同
洗傷口痛個下 真係會頭腦一片空白
連登最多呢啲人
最鐘意去教啲嗰行嘅專業人士點樣做,啲專業人士解返唔係咁樣 啲連登仔仲會屌返人地唔識嘢轉頭
劣根性
搵身邊嘅人黎發脾氣
屌你老母,最撚憎你呢D醫護人
認真答你私家醫院啲client普遍係好有禮貌

就算唔鍾意你都會背後講或者背後投訴係典型嘅香港人
Rip係連登屌醫護
地盤狗
其實佢應該係痛到隨口噏啲嘢嚟屌
我同事串左佢一句想要咩數我做比你喇
跟著條八婆冇出聲
但我同事平時好脾氣到比人恰
我係約見工咋
經理in
可能大陸既人唔係咁諗
以為公正行係想要咩數就做比你
最怕就係呢啲 我幫公司賺嘅錢都唔係呢啲小數目啦 特價左嘅車價咪最多差幾毫子 咁樣同人計
柒少陣喇
香港做AI駛撚俾面PM
屌得好
估唔到連登原來咁多醫護好恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞