大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
型到傻
樓主幾時話自己係護士?
On9仔
佢醫生嚟㗎
同你一樣
今日先遇到個問佢咩名都要鬧我咁我第一次見你問下咩名都好正常,assess佢個陣遁例問佢有冇邊到唔舒服又屌我。見佢有個AFO問佢識唔識自己帶架?佢又串串貢咁話點解唔識,大佬我做錯乜
會唔會真係好撚痛先咁
俾人生安白造,跟住大老細毫無保留同徵兆下開我波
幫人洗傷口嗰時,佢話佢做警察。
一秒辣慶大大力捽鳩佢
我梗係唔會怪個妹妹
但好好奇點解細細個會有呢個錯覺
覺得醫生唔使食飯
聽到依句我真係反曬白眼
我自己最唔中意聽到話我地依行係服務性行業
做sales 起碼可以放低啲工作,食夠一個鐘飯
做醫療邊有得咁玩法
依行係提供treatment同care,並非service
利申日日番工俾啲病人屌老母又打,但係最少都唔會發脾氣
我考左IEEM之後就唔知點解自然收左火
之前都仲係好爆嘅

到而家Fellow左就心如止水

當然我哋公司仲有好多Ching Fellow左好多年
仲非常有火日日同病人 +/-家屬開拖
你本身語氣寸柒柒,就唔好期望人地會對你好
I’m just like a mirror

好撚認同

垃圾同事同一個職級成日寸柒柒想我幫佢做嘢,幫你係人情,唔幫係道理,一係你黑紙白字email cc埋老闆,唔好日日吱牙膏走嚟同一件事上叫我幫多少少但開始又唔講齊,求人求到當自己老闆咁真係無眼睇
做工程 10個有9個都係仆街冚家剷 地盤果班就係粗鄙低劣 寫字樓嗰班就係衣冠禽獸
咁咩野姐,你都未答我我邊到合理化人地帶野入戲院食野?

我上面咪講得好清楚
建議你就算要捉人,都要等人地係戲院拎野出黎食先捉,所以先叫你唔好硬碰硬,唔好未發生就捉,背後既理由係唔好硬碰硬,幾時有話你有咁做

你阻人睇戲咪岩
咪話咁既情況令到對方有群眾壓力
容易就範

你都唔撚明我講咩
理解錯咗就係到問問問
問乜鳩
D仆街姑娘仔揾病人出氣仲好似好威威豬咁

係啦你手勢一定好好㗎 錯都係病人錯
D仆街姑娘仔醫生揾病人出氣仲好似好威威豬咁

係啦你手勢一定好好㗎 錯都係病人錯

有同感
食飯時間我都係得幾個字食飯
但係當啲病人會同我打招呼問返我你食左飯未呀
我真係覺得互相有rapport有得真誠交流,真係好想幫到佢
但係好多一黎到已經屌屌屌 講緊係我地第一次見面第一句說話已經屌 感覺好差

會理解有啲時候有啲人真係好痛 忍唔到 正如樓主個case咁 但係有啲人即使係痛,佢哋都會理解呢樣係避免唔到 有禮貌咁對返我地 我會覺得好大對比
真 你唔信政府 就唔好用政府資源
最撚憎呢啲自以為是嘅醫生
個病人太痛太驚唔記得左禮貌啲
對事不對人
你繼續講新既理論,咪繼續同你討論

雖然我可以唔覆 但真係忍唔到手
我真係知錯啦

仍然irreverent
師兄好脾氣 水屬性
急症室需要多d你呢種醫生
D 可能係考慮到有武肺所以問下姐
一次半次無咩所謂
但次次都係咁 出埋你份糧好唔好
叫佢飲撚咗過瀘完嗰杯水佢先再講
睇佢乜反應
唔係
你係為件事好
佢係為份糧好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞