大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
諗起有幅圖講有病去Google
出嚟啲搜尋結果話你有cancer
樓主工作係醫護,一d 耐性都冇,不過轉邊行都冇用,地球唔岩你
個個都唔想覆就係想覆你
本身黃絲
呢一年轉左做藍絲
背景 有啲錢 唔洗點做都好多收入
打入專業工 而家目標就係賺多啲奴役你地
垃圾
同你一樣,俾人無視既感覺好慘
個陣仲要岩岩分手,平安夜個日派,街裡愛人對對
公立醫護唔撚係服務業呀屌
要服務比錢去私家啦屌
有學術名叫藍c
就快俾人屌到西都爆
呢d 咪係公務員嘅態度囉。
如果係私營嘅,你敢唔舐個客屎忽即係炒你。
請一日AL俾個同事以為我SL病
第二日大大聲叫清潔姐姐消毒我個位
屌老母 咁嘅態度都有嘅
返酒吧
Happy hour 有6個撚屌入黎
個場冇乜客 俾佢自己揀位
揀咗兩張得高圓櫈既枱拍埋坐

本身其實冇乜所謂 又唔係多客由得佢
轉個頭見到班仆街將有得挨既櫈換哂去自己枱到
完美將個場分開左兩邊入都入唔到去

叫個同事同佢地講聲唔可以私自換枱櫈
同事都好地好氣同佢地講因為會擋住條路
如果想坐得舒服啲可以換張梳化枱俾佢地

點知其中一個八婆一句屌埋黎
唔知以為個場好撚貴 調張櫈都咁多野講

我聽到之後
即時叫同事將手上準備拎過去既order hold住
大聲問:
其實好少事啫下嘛 你想坐我咪換張梳化俾你
唔洗咁樣講野嘅

全場其他客望住哂 跟住其中一個男人出聲
即係唔歡迎我啦 屌你老母咁我走囉

我答都冇答佢
大聲叫同事將佢所有order倒哂佢
香港啲公立醫院好似地獄咁
一開始拎架濕鳩心電圖探測機,明明無晒反應,都要一路打強心針,起勢咁做心外壓,明明病人死左都要撳撚斷d骨,成班都係畜牲黎

個醫護做撚到頭濕面濕,連套制服都濕埋。不過值,成場戲交足貨俾家屬睇

屌你老母臭閪。有時探病見到有d病人氧氣度唔夠,又要我提d濕鳩醫護提高d度數,班濕鳩未撚瞓醒咁

差佬係黑警既話,咁醫護都會係黑護

移民並唔係避開共產黨,係避開香港人同支那人呢類賤種
咁政府錢邊度黎呀?人民呀!
政府資源 = 人民嘅資源

而家個政府係咪我地選出黎呀?唔係呀!
咁唔信個政府有幾出奇呀?
解釋完 佢唔接受就算9數
當refuse treatment
係ward跌親要AIRS,又比屋企人屌做咩無睇實佢 好麻煩
如果confused病人爬床 一係綁 一係就warn定屋企人有機會爬床跌穿頭 跌斷骨 跌死

睇下屋企人想邊樣,現實係好殘酷
咦係咪我
冇得避嫁
吹脹隻手套當氣球比佢
有少少紙包飲品
如果你本身就唔信政府,咁就唔好交稅、去移民
最仆街係食食下飯比人叫做野,大佬食埋先得唔得
我老細都話 唔求病人讚你 但求佢唔好投訴你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞