大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
關樓主個case咩事🙂
舊公司成日出trip,賺落啲miles唔通要cash in 畀返公司咩
咁公司出錢幫員工買business trip ticket、酒店,但啲point儲落員工度呢?
我最近啲interview都係online同phone in
到你開會覆email,佢又有位入你開會唔專心
我上司話個同事好多野做好辛苦,因為佢成日claim OT的士同飯錢,但實際上個同事係喺office hea到夠鐘先走
岩啊 我中三做依啲垃圾工pt
即刻讀書都用心機啲
你睇你柒撚到
我之前住左3日院
鬼地獄來
冇得去公廁 冇得沖涼
對面啊伯係咁叫嘈到訓唔到
啲醫護冇野啊 係個環境地獄啊
咁地盤佬老奉順從你執屎尿狗?
你啲hr咪又係閪 interview個陣係到撚人 然後話請咗
痛正常都係鳩叫下 會屌人嘅本身都冇咩特別禮貌
公司無hr呢個部門
請左人絕對唔會曬時間再約
經理好忙 有時都唔係公司
間間公司唔同做法

依家返緊呢間對細數目無乜所謂,張單俾咗幾多錢就claim返幾多;出trip規矩係只可以去官網/旅行社訂機票酒店,唔可以經平台例如agoda, expedia之類

而舊公司係見到張單有儲分儲point呢d就唔俾claim,嚴到係連用八達通俾錢都唔claim得,因為有”日日賞”
公司多西客,但都唔敢出聲
返去幫你老母上香啦柒頭
自然療法有效
利中 有friend成功
係唔關事 但樓豬親身經歷係遇著個仆街病人
依個係遇著個仆街醫護
唔撚認真做野仲串返我轉頭
佢未走 未洗住
洗唔洗我買包香送去俾你? 俾你燒俾屋企人
睇你咁口臭 你老母應該都差唔多夠鐘死
反正我錢多洗唔晒
根本就係
跟住個guide做曬d野俾人話唔齊,睇返個阿head check發現佢根本唔撚係跟guide check.

做it support 要做埋graphic design ,3日之內要由0開始整15張圖,同埋要剪埋片,每段都要加字幕,加圖同有video.

然後得部垃圾電腦冇display card, 剪個陣lag到仆晒街

事後仲俾人話做野慢。之後辭左職,搵左份做返infrastructure 野。而舊公司一直到依家都請唔撚到support
QEH?
師兄文筆流暢 又剛剛fellow
莫非係Dr Ray Leung
大師兄
你真係九唔搭八
問你呢樣 你又講第二樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞