大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
我認架 我都係固執
做野會有自己一套,唔跟會周身唔舒服
其實就咁既
唔俾食野係個仆街政府要求
如果有客投訴,係有機會封鋪14日既

我亦都唔知你呢個係咩心態
俾你係人情,唔俾係道理
試吓唔好將佢合理化?

如果帶野食嗰條友係嚟放蛇既
咁件事仲套唔套用到你既道理
老實講你放入袋,我睇唔到,我都唔會叫你打開個袋俾我check
我巡院既時候周到你自然會收你野食

我依家係屌緊啲大無私樣拎野食入嚟嗰啲
唔知你係以服務業行業定係客人既角度做出發點啦
但係香港客咁閪,或多或少都係因為你呢啲心態
如果你係有心上進 真係要早啲開始
同埋改壞習慣
你玩道德綁架唔係唔得
最緊要一視同仁

你鍾意幫地盤佬搵藉口
地盤佬口直心快
傷嗰個可以有幾好心情?

我都可以幫樓主搵藉口
返左成日工,人手長期唔夠用
時間已經唔夠用,好多patient仲等撚緊

屌尻一個唔尊重人既地盤佬都係口直心快
咁既情況可以有幾好心情

最鍾意睇你呢類人駁嘴,令人大開眼界咩係邏輯
樓主正垃圾見高拜見低踩
擺上連登以為自己好撚型呀?
型你唔使做護士做到成隻狗咁啦
以為自己覆
你態度好,我態度都會好 (雖然有醫護同事會欺善怕惡,好賤格)
影撚衰晒啲服務性行業
出面求其搵個sale都好過你
拿,你又搞錯晒,唔駛亂打稻草人既

我上面冇一句係合理化帶野食入戲院,
會唔會考慮睇下人地打咩字?
香港人有時咁撚on9,或多或少都係因為你唔識打開屎眼睇野
有病係慘,但比你倒奶倒到成身都係,EQ高可能仲可以笑笑口話無事 我去換衫先 唔好意思招呼唔到
但現實真係會想開佢老母拖

師兄辛苦喇
好窩心 聽到毛管動左
如果佢做足戲,你咪交功課囉
介唔介意解釋吓呢句係咩意思
咁都唔叫合理化咁叫咩
你嘗試不斷搬龍門
a既理論被打破就搬b出黎
覺得自己識晒所有野 請問邊到有呢個結論?
不過我唔係讀醫療出身唔敢講邊樣岩
我當你係冇意義戴頭盔
但立亂否定人地睇法顯得自己眼光窄如果別人指出你logic邊到出問題叫立亂否定你既睇法,不如唔好討論
顯得自己眼光窄呢個又係唔知邊到得出黎既結論

利申 有買重保險,有事睇私家醫生唔會煩到公家
每年有交好多稅
預左又收過千負評

其實呢段野同我小學係跑步校隊一樣
irreverent

香港唔係咩病私家可以搞估晒,
到時你係唔係又話你公司包埋你飛去美國醫阿
公民社會入面,你交1蚊稅同交好多稅擁有既權利都係一樣既
唔知你邊到uni啦, 好多concept都唔清唔楚
外國醫護
上年既事
有個唔係好識英文既支那人黎左睇
咁岩我當值 d同事就叫左我去睇因為溝通到
之後睇睇下佢問我邊到黎
我話香港
之後佢話中國咪中國 香咩港
我答佢我97前香港出生依家揸外國passport
你都傻傻地逼我認係支那人??
同佢嘈左幾句之後佢發曬癲咁屌7我
好似撞邪咁
我個時都唔係好冷靜差d嬲到喊
所以d同事入曬黎幫手
最後佢俾人禁住拎左出房
我就無事
如果佢做足戲,你咪交功課囉
入面冇一個字係指個客既行為係岩,邊到有合理化?
知唔知咩叫合理化??
呢句純粹指出從你職位角度,唔好同客硬碰硬
佢只係一句suggestion,邊到合理化????

唔駛介唔介意啦,不如打開你隻屎眼睇野先?
想知呢個情況可以點推走佢 又唔會同佢搞到咁僵
dse後試過part time派傳單
係街度比人當透明嘅感覺都唔好受
自此之後有人派傳單比我,我都會比反應話唔洗喇唔該
講多少少丫
d人真係好痴線
又唔唸下點解病人有得24/7可以黎急症睇病
糖尿病 糖化血紅素 12%
醫生 我覺得自己無問題喎 都無唔舒服!
好少有人會自省到架啦
但你EQ係好高
嘩 真唔真呀
做份partime見過一日 咁都有得相認
見微知著
唔聽教就算啦~又唔係自己仔女
痴撚線
做CS係慘d.... 成日咁多西客,EQ低d都攪唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞