大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
抵你老豆死
其實做前線醫護
對住唔同人有唔同語境嘅

有次有個醉酒佬Hum穿頭
瞓著左咁樣
有個左青龍右白虎陪佢嚟

咁我就睇完佢,好平靜咁話:「好啦,一陣照下個頭有冇血,醒返,聯左針就可以返去喇。」
「佢而加醉左,麻醉都慳返,直接聯咪得囉?」

「的確酒係可以做麻醉,但佢未清醒嘅情況下,又唔係有即時生命危險,同埋佢醉酒醒得返嫁嘛,要得佢同意先聯到。除非一陣佢照到有血塊,咁就兩個醫生簽名做。」

「丫屌⋯醫生你,而加啲乜撚嘢態度?」

我:

其實我真係心平氣和,又唔係閪面咁
自問平時對個個病人都係咁
我冇特別應佢,微笑行開左
啲姑娘就開始屌鳩個陪人啦

隔左10分鐘,都未有阿姐推佢去照腦
我話:「喂靚仔,冇阿姐得閒呀,我同你兩個推你個friend去照腦OK?」

佢又真係肯落手推喎
照完出嚟冇野

佢話:「對唔住醫生,我唔應該咁話你,我都飲左酒,對唔住。我緊張我個Friend啫。」
我拍拍佢膊頭:「屌,講呢啲。」
佢即刻笑晒:「多謝你原諒我。」
都過左咁耐都拎出黎講 而家回望仲好啦
咁講即係你老豆未死啦
幫我問候佢一聲:「祝你早啲死」

Btw 我廿中拎到成千萬身家好似好事黎
睇住你地一個二個咁仆街
真係覺得平時唔應該可憐你地

點睇我上面都係幫緊個普通人發聲 換黎咁多人屌鳩你地呢啲社會垃圾
講撚緊態度
你就標簽人地低學歷

去書局買本閱讀理解做下啦
咁講你自己同樓主有咩分別 幫人發聲 笑死
支持
好驚行唔到
無嫁你講野太mean啦
我而家就係中意話你廢
我老豆一早死左任你講無所謂
不過你老豆未死?有無覺得佢有啲連累你呢
都係祝佢長命百歲跟你一世會好啲

你讀唔讀到大學阿?出黎記得比心機搵錢
唔識又唔撚聽人講
一副高高在上既死人樣
Sorry
傻閪。你出街睇到條女唔除人地條褲又知人係女?

屌你老母啦。成個急教過程我都睇撚住,係中間先拉埋塊布

結果確係死左,你有乜撚野好拗?懶醒
你份人真係好撚醜
我個下驚到笑唔出
全部留言,偷偷留下負評,敢怒不敢言
碌撚真係碌撚
如果係有錢佬開po
你:係嘅 係嘅 咪係囉啲人咁都有嘅
有錢佬都可以低學歷
地盤佬一句你識唔識
樓主已經讀心讀到佢唔信西醫
樓主好野 又做到醫護又識心理學
個人修養問題 地盤佬都可以好撚醒好識做人
啱啱畢業,係酒店做過一排Audio/Video,啫係類似婚禮遞咪同播片個啲人。有次返夜更,早更同事叫救命,所以一返到去就急急腳幫手救火先,搞咗一輪先上返七樓簽到。老細坐咗係到,見我遲咗簽到就問我係咪返工遲到,咁原本都無咩嘢,咪解釋返話要救火先。點知轉頭team head打過嚟,問我做咩串個老細cls公司
我覺得你擺錯重點 人地由此至終都講緊態度問題 唔係學歷高低
就算地盤佬口直心快 做醫護都唔係奉旨受你氣
而個重點係 你睇得醫生就應該去相信專業人士既判斷啦
憑乜野反而係個行外人教個行內人做野?仲要全盤否定人地既意見 咁你叫果個人點答啫?你識就做左醫生啦
唔識唔緊要 語氣好少少 至少人地會答
樓主其實都有少少固執於自己睇法
好中意樓主果句大家都係一面鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞