[KPOP] K-POP 2021討論區(44)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
秀智 kpop好似好少出到佢呢個級數演員
@毒唯瓜
【pann】kpop的legend是15年不是嗎?
2代
shinee view
少女時代 lionheart、party
bigbang bangbangbang、loser、baebae
sistar shake it
fx four walls
missa 不要別的男人只要你
4minute 瘋了

2.5代
aoa 心動
exid 上下、ah yeah
apink remember
girlsday ring my bell

3代
exo love me right、call me baby
twice 優雅地
red velvet icecreamcake、dumb dumb
gfriend 玻璃珠、今天開始我們
防彈少年團 I NEED U、RUN
seventeen 珍愛、萬歲
ikon 取向狙擊、RHYTHM TA

點解佢post到野
金鐘雲又唔得?
允浩一開始有代購 後尾變咗中日韓聯合代購 可能因為咁啲data溝埋咗
歐美
歐美銷量不嬲都高
KQ推佢地去歐美市場
肺炎之前打歌簽售個啲8成都係外國人
微博係睇注冊電話號碼封帳 佢應該係用支那號碼注冊
原來我已經係老野
年紀小的粉絲不知道的事
[size=2]
- 東方神起以前是5人團體 (包含JYJ的三位成員)
- Super Junior剛出道的時候是12個人 (沒有圭賢)
- 朴宰範以前是2PM的成員
- 泫雅和宣美以前是Wonder Girls的成員
- 具荷拉和姜知英後來才加入KARA
- EXO以前是12人團體,分成EXO-K和EXO-M
- WINNER以前是5人團體

來源: theqoo https://theqoo.net/1934673153

1. Apink以前也是7人團體
2. 我只知道EXO和WINNER的事...
3. 我只知道東方神起有5個人,其他都不認識,我年紀太大了ㅋㅋ
4. 現在已經到了會有人不認識EXO的時代了嗎? 太驚人了...

@韓網評論翻譯站

全部都知代表d咩
老野囉
死老西
Ateez係真係韓國國內完全唔紅
但係歐美好紅
KQ一出道就推佢地去歐美
行嘅style都係歐美風格
巡個啲開大場仲要勁快sold out
Kingdom 對佢地應該係最大幫助
本身外國已經一大堆飯
係爭在係本土無突破口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞