[KPOP] K-POP 2021討論區(44)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
用universe 不如izone全隊再參加
咁咪永續到
取消短訊投票只係到時少咗樣野俾人鬧
唔係天真到改用universe投票就無事啊?
一係好似香港嗰d咁搵會計師負責核數囉
睇下kingdom 就知mnet 只有越來越衰
好似JYP 咁揀人咪算咯
但是《Girls Planet 999》從選拔方式開始就與《Produce》系列完全不同。雖然選秀節目題材相似,但消除了成為最大問題的短信投票,《Girls Planet 999》將通過名為UNIVERSE的粉絲社區來統計投票結果。UNIVERSE是NC軟件開發的K-POP娛樂應用程序。這可以解釋為,要從源頭上封鎖製作團隊介入排名選定過程。這反映了Mnet將通過提高公正性來恢復觀眾信賴的意志。

【日刊體育】[《Girls Planet 999》取消短信投票,為了不成為《Produce 5》而掙扎]Mnet的新偶像選秀節目《Girls Planet 999》將取消短信投票。這是為了不被稱之為《Produce 5》的舉措,也是Mnet為了擺脫排名造假的污名而掙扎。"
取消短訊投票只係到時少咗樣野俾人鬧
唔係天真到改用universe投票就無事啊?
一係好似香港嗰d咁搵會計師負責核數囉
好似JYP 咁揀人咪算咯

就算佢唔投票造假
選秀都係一場假民主嘅遊戲
導向剪輯嘅手法層出不窮
只要剪得勁 一樣可以達到製作組想要嘅結果
徐睿知屠榜有三天了吧
今天NAVER娛樂版首頁還是她
她已經開始掉代言了 ​​​
UNIVERSE>>>>>>>>>>Whosfan
屌你老母whosfan個垃圾server,由rtk決賽前一個鐘開定 到播完我都入唔到去投票 個server連rtk規模都容納唔到上次拎投票券又係咁 冇改進過
Whosfan我係download嚟掃專輯入面張qr code
原來仲可以投票
娛樂新聞top10都係佢嘅新聞
下面首Dancing in the Starlit Night正
感覺同ateez差唔多一樣嘈
幾好聽
唔飯男團 想知啲女fans真係鐘意睇呢啲?
有辰=鍾意
冇辰=唔鍾意
真係睇都睇唔切 反而btob ikon sf9 睇得仲舒服啲
好過廿幾歲仲扮弟弟可愛風既
【體育朝鮮】《Kingdom》方面「分數無異常,小數點第三位四捨五入」
Mnet《Kingdom:傳奇戰爭》方面公開了計分方法。
15日播出的《Kingdom》中公開了ATEEZ、Stray Kids、SF9、THE BOYZ、iKON、BTOB的第一輪比賽結果。
ATEEZ通過專家評價和自身評價的總和獲得了2944.444分,佔據了第一位。接著Stray Kids、THE BOYZ、BTOB、iKON、SF9依次排名第2位~6位。
之後,一位網民對分數末尾出現4表示懷疑。ATEEZ的專家分數是1555.556分,自我評價分數是1388.889分,但是合計分數不是2944.445,而是2944.444。

對此,《Kingdom》方面表示:「在第一輪競演總分2萬分中,按照得票率劃分了1萬分。將結果標記為小數點第三位數,是四捨五入的數據。」
比賽總分為2萬分。演出者自身評價佔25%(3票),專家評價佔25%(3票),全球評價佔40%,視頻點擊率佔10%。演出者和專家的評價合起來是1萬分,全球評價和視頻點擊率合起來是1萬分。
想問下呢排有咩Kpop女團好J呢?
Celeb Five
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞