垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵

1001 回覆
1691 Like 20 Dislike
退訂?訂過第二間?升輻冇人估到丫時間差到底係缺貨問題定係點得飛馬先知
但正如佢第二個po quo 價佢都冇quo 3080
一係佢就覺得會升 一係真係冇貨派
咁極其量以呢d 黎睇佢都係廢分/唔食骨唔到貨比佢姐
最初水貨USD$939
係囉所以咪話囉
一係佢一段時間就update一次個價
佢依家係完全冇個價喺度 得當初訂既7899
仲有一樣野就算佢有貨都係派比砌機先
係我咁好彩
佢「破例」下一水先肯萬五俾返一張我炸
最終價錢以當時街價為準就唔洗訂啦
直接買咪得
落訂係果個價就果個價
最多人地全訂咪優先出貨
當商戶報價俾客戶,客戶基於報價落訂金,商戶又接受了訂金,大家之間已經係合約關係。

雖然當時無寫明雙方履行唔到合約嘅時候,點樣處理。但樓豬係有權要求商戶提供「合約」上嘅服務,或者退返當時訂金+樓豬嘅損失(利息、現價與當時訂價嘅差價)
講真我覺得咁都對佢地太仁慈,人地就係睇啱你當初個價先會訂,訂撚完原來個價會同當初唔同既咁訂嚟做乜撚野?做生意既風險要由啲客去承擔咁你都幾撚着數
啲市價撚真係麻撚煩
鎖唔到價就咪撚叫人落訂
驚蝕就咪撚做生意
輸打贏要
太仆街要推
係呀係得佢先知
所以佢知道供不應求嘅時候咪就應該一早要退訂比所有人
佢冇出聲我就expect佢有㗎啦
而唔係依家咁遲
個個客都係咁問到爆煲等咗咁多個月嘅時候
先話退訂金 仲要私底下問客要唔要
核唔核突呀
問題唔係在於飛馬點解俾唔到貨。
問題係生意唔係咁做,打開門做生意,收人訂接人訂單,來貨價貴咗就要個客俾差價?
自己生意眼光唔夠,炒燶期貨,要個客食?

輸打贏要?要做必賺嘅生意?
係呀如果而家跟街價我做咩要一直喺度四個月等
你早兩個月退訂我早兩個月街價買再平啲添啦
咪玩啦。

佢出post叫人落訂前,冇同Supplier deal好先㗎咩?

照你咁講,佢出post叫人落訂,其實都唔知自己有幾多來貨,同埋咩野價去入貨。

即係變相個訂價只係fake人落疊啦。

同埋咁多人落訂,都唔擔保一定有貨。

如果係咁,我係客,我點解要落訂搵你買?
照你咁講,收完訂再起釘都得啦之後再不斷加到個價令到你退訂,等於免費借左幾個月cash
會訂貨係因為睇啱你當時賣卡個價, 而你又未有貨
咁如果到咗貨 個價double咗
咁訂嚟做乜
你都有cap低佢寫終價格有機會與訂價價格不一致
咁意味住佢真係offer咩價就比尾數完成交易喎
想問吓美森買卡係咪唔送翻香港, 我禁咗幾次都話 cannot be shipped

你覺得萬五合唔合理啊
佢嗰句係3月中自己加條款。

唔係樓主落訂時嘅條款。

其實你點解仲繼續係到兜?
我覺得個講法應該係佢寫明有機會係炒價
訂完結果真係炒價
咁飛馬賣炒價又真係冇油二咁有良心

佢又有冇搵過我商討或者取消訂單呀?
個價升咗好多 關唔關我事 ? 點解要個客食 ?屌你老母做生意賺撚緊嘅咩 如果佢訂唔到貨同個客講話賠償10000 你覺得個客會唔會投訴?
所以我咪搵左price現價
算係中間咁合唔合理你話事啦
飛馬話合理就合理, 邊個覺得唔合理就搵popo拉你
樓主落訂果時有無呢句先?
護主嗎
3月先加咪即係樓主落訂果時冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞