垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵

1001 回覆
1691 Like 20 Dislike
事源我喺上年12月8號訂左一張 asus 3080 tuf gaming oc 訂價$7599
嗰陣顯卡仲未缺貨 全部都七千八蚊左右
其他廠型號周不時都有現貨

一開頭話幾日有 轉個頭話冇貨叫我揀其他貨
話全部都係要等三個星期左右
咁既然都係要等我就照訂牙石

結果等到一月左右 佢個公告話來貨價貴加左三舊水變$7899
咁我都冇所謂可以等

個公告依家比飛馬del左

我大概每一個月都有問過一次有冇返過貨 問左三次
全部都話冇一係就hea覆就算

結果一等就等到3月24號
咁我個friend想砌機 我見佢個網有exactly同我一樣嗰張 牙石3080 tuf gaming oc
我friend會打去問話砌機有
我好好奇咁點解唔派貨比我
我轉個頭WhatsApp問佢有冇返貨
注意佢話得3060有返

咁我轉個頭直接打上去問佢 原來有貨
結果講完答左話但係派貨一律派比砌機先
話網站有寫
跟住就直接話WhatsApp同我講
咁屌你老母頭先又話得3060有返貨?

跟住我問佢個網站邊到有寫派比砌機
跟住我上飛馬個網到睇
即刻cap圖比佢睇問邊到有寫

當日嘅cap圖 唔知佢而家有冇改

4.如預缺貨情況,工作人員將會與你商討更換零件或取消訂單

想問你幾撚時又同我商討過
每個月都係我好聲好氣咁問你地

最後咁撚樣答我

話下一水比返一張我 要$15000右左
搞到我問價好似街市買餸咁
你個網顯卡啲價又唔會update
雖然都唔會預佢$7899比到我
但係我屌鳩你萬五蚊我唔好去DC Fever到買
飛馬電腦你係咪戇鳩咁我等四個月黎做乜撚野?
你咁樣搞真係擺到明唔會派貨比單訂顯卡既人
你又要hold住人哋啲訂 要捉到你有貨黎自己問?
問完先話派貨比砌機先 問佢邊度有寫又答唔出
咁重要嘅條款官網冇寫?
我WhatsApp佢咁耐有冇同我講過派比砌機優先?
仲好意思話訂貨太多
每個人都咁樣比你hold住啲訂結果又派唔到貨
咁咪好撚多錢比你間公司hold住?

如果keep住有人砌機咁你係咪keep住唔洗派貨?
個礦朝唔撚完我咪唔洗要張卡?
係咪出撚到40系列都仲要等?
係咪派貨嘅時候話幾錢就幾錢?
你仆唔仆街啲呀飛馬電腦?
本來以為得我一個係咁
結果見到隔離有post 原來攞曬啲卡放俾礦佬

奉勸所有飛馬單訂咗顯卡緊立即退訂因為根本唔撚會派貨

Btw想問吓巴打邊度仲有得單訂一張3080
細佬都係想打機爽啲姐
突發! 飛馬電腦PEGASUS口講顯示卡冇貨 然後轉頭大量比礦佬
https://lih.kg/2483361
放卡比礦佬
hold起一大堆錢買bitcoin
4個月免息借貸
好撚仆街 隔離重同場加映賣卡俾礦佬
Terminal好似可以非炒價訂 不過我諗又係等到天荒地老
本身都以為飛馬電腦有良心
先所以喺度訂
依家又hold撚住晒人啲訂金
轉頭又攞曬啲卡去放比礦佬
兩邊都做曬 fatfat
推到仆晒街
良乜撚嘢心
無商不奸
咁撚仆街, Ching點睇法奧嗰邊? 好像都叫定時有貨。前兩日睇有tuf, 不過尋日又賣哂
早兩年有喺法奧到砌過部機
我自己體驗就冇乜大問題
後尾cpu針腳收皮
問保養嗰啲都覆得好過飛馬😅
做乜近排又打飛馬?
今次支旗邊個落?
本身諗住算數
係見到隔離post話飛馬放卡比礦佬咁仆街先開post
推啊,俾個機會我打機得唔得
放msi 3080 ventus
早幾年好多人都支持網店
好彩粒5900x喺中央田到訂冇喺飛馬到訂
如果唔係可能食多鑊屎
經過今次教訓真係不了
等4個月 之後有貨就叫你加錢
焗住你買
正仆街
個人體驗姐😅
Whatsapp的確係覆好過飛馬😅
我法奧打手就唔洗比錢飛馬訂野啦
果時10算
依加幾十算
都係嗰句, 網上買料只搵T店, 幫襯過幾次, 冇乜鑊氣
間間都係咁 黃金一樣
又唔主動 同你講退錢 哂你時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞