不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Kanebo幾錢呀?好似少d人講kanebo 粉餅
360,盒同粉撲另外買但我唔補妝所以淨係買左芯
佢貴個隻好厚身唔鍾意

聽講esprique新出個隻都好用
但我見ptt review都係唔控油
買過佢舊版,修飾唔到塊面既印又唔係特別薄同滑
但聽講新版滑d同貼d既,有興趣去tokyo life style 摸下

如果好奇又唔急住用粉餅既話
我原本都想係amazon jp買maquillage既粉餅
日本台灣都講到勁好用
但就冇留意有冇人用到生粒粒同爆痘
好耐之前係連登好似見到有人話用完生痘/粒粒
我都生咗粒石頭瘡痛到仆街
dermacept
怕敏感一開波用8%先
我敏感肌有時用都會那那地
但就唔會那到紅
同埋注意補濕 搽完即刻洗手
之前用過佢嘅粉底液 但會起暗粒
唔知粉餅會唔會好啲
有無人有用礦物粉底液
諗緊bare minerals 嘅barepro 好定INIKA ORGANIC保濕礦物粉底液

Dr wu杏仁酸
水陽酸

有錢做醫美雷射最快

見日雜成日話kanebo 洗臉好用
有無絲打用過?$380 都幾貴下
2 支75 折有啲心郁郁想買支試下
有無絲打都有興趣?
我食左成個月抗生素都0作用 幾粒幾粒石頭瘡咁生 又幾粒仲好好大粒好毒 我連用緊外用A酸都覺得無咩效咁 唔知係咪用得太多 好唔開心不過 建議你睇醫生個陣 問佢開暗瘡膏/外用A酸

有冇絲打推介下有咩護膚品/高遮瑕粉底岩暗瘡油肌用
我食完抗生素有生少咗同無咁痛 係唔知呢排點解下巴連續生兩粒石頭瘡 搞到成個下巴腫撚曬 又硬又痛 唧又唧唔到 好撚煩
我睇醫生醫生都有比藥膏我搽 但知係咪揸到有抗藥性 而家無乜用
我之前都食過一次抗生素好番 依家復發番再食一個月都完全無用 外用A酸都轉過幾款 都係無用 完全無消炎 仲繼續爆勁大粒石頭瘡 唔通真係要食A酸先好

絲打可能都有荷爾蒙問題 我油肌加荷爾蒙失調 成臉都勁毒又大粒既石頭瘡
外用A酸係咪要醫生比先有
其實係 不過iherb好似有得買(戴番頭盔 我唔肯定
唔係 藥房都可以買到
爆咗3個月閉口粉刺 點針清都冇用而且又有印

想問下係咪睇皮膚科醫生就會開a酸?
驚佢話情況唔嚴重唔肯開
不過第三代得0.1% 我冇暗瘡但覺得唔夠勁 粉刺暗粒都仲係有少少
可能下次買2.5%retinol試下睇下點
btw 記得搽防曬
其實喺屋企洗唔洗搽防曬 唔出街懶得搽懶得卸
你屋企陽光好猛嘅話要
我係巴
想問下油肌平時抹完爽膚水應該用邊款面霜鎖水好
聽人講搽完toner即刻用防曬唔係幾好
有無人有買過aqua peel機自己做
效果如何 難唔難用?
塊面唔知搞乜撚 好暗黃同生咗好多紅色粒粒 但係啲粒粒又唔痕唔痛
想問下應該用咩可以提亮翻膚色同去咗啲粒粒
唔該曬
好夜訓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞