不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
請問你用邊隻spray同散粉
幾錢筆直
200內最好 或者300內都可以既
嘉丹尼爾面膜好用 減價先好買 齋買面膜 其他不了
urban decay spray 粉就普通無色散粉

如果平時就咁粉再spray 就口罩鼻位成日都痴到成口罩粉
你係乾肌?我都想試下media既cream foundation 但我混合油
遮瑕可試cledepeau/rmk 2個都好潤
油性皮膚 已搽primer 幾個鐘後會卡粉
之前有朋友喺urban decay做過 佢都話支野好堅👍👍
枝野係好堅 完全冇買過其他 但咁樣做會更持妝
Kielhs ok但太乾 一定要泥既話la Roche posit既都好用

請問係咪呢個樣
Innisfree同etude house好似都幾垃圾下
Etude house啲指甲油洗幾次手就甩晒
primer又廢搽完再畫眼線都係會溶
各位有無咩推薦😩 依家人喺加拿大天氣十分乾燥 唔知點解無論查幾多野都唔補濕。。。
乾皮用Armani 藍色logo果隻都唔錯 但遮瑕就一般
當年去歐遊好乾果時擦Clarins既double serum 覺得好有用

this
毛孔大 無咩瑕疵 混合油 有無咩日用既base介紹
已用過sofina cledepeau
thxx 不過好似好細支咁?係咪好快用哂
不如試下 dr jart+ 藍色個個唔錯

我用開個隻你 out budget 咗唔介紹了

以前用開 lancome 粉紅色真係好好用但唔好買 loreal group 所以棄左

或者我試下用排除法等你 out 咗某啲 brand 先
- Etude house innisfree 全部都致敏(我本身唔係敏感肌,但用完出油脂粒)
- Clinique 有隻粉紅鑵,origins 都係完全無效果
- fresh 好多人話好用,LVMH group 但我用過真係麻麻地
- 有隻叫 first aid beauty 聲稱同 la mer similar formula 但用完極笠次次
- Lagnie 就我覺得你 below 24 歲都還可以,一到 25 後基本上零作用
- glamglow 太過 match 外國人 skin type 我地亞洲皮膚有啲太 heavy

希望幫到你
用依兩個brand 我依啲極唔敏感既皮膚都搞到敏感
好詳細啊 真係唔該哂
呢支好用到仆街
放濕機 用爽膚水用兩次 吸晒一次再啪多次
我係英國果時都乾到仆街甩晒皮
我用依枝旅行裝黎 後面果枝係正裝
可以用到好耐架 我開左枝唔知fing左去邊先拎枝存貨影比你
反轉step用更加好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞