不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
平時冇化妝 近排試上妝發現啲毛孔好大
想問下有冇毛孔遮瑕膏推介?
以前有用過benefit 同 係cosme買過一枝黃色蓋嘅樽仔 google過啲人有推介mmm elf (定已經out晒?)

想問下有冇人用過呢盒?
控油力如何?
唔好曬錢
要控油買 banali co 仲好
用左好似冇用咁
想平又控油不如去買innis free
呢盒嘢上面仲會有啲死白
其實都想有啲提亮 但係見樓上講banila co好似無提亮
而家用緊innisfree最平嗰盒 但係好難操作唔知係咪我問題
你講緊美國版?
曾經喺類似content farm嘅網站睇過人講 美版texture”結”d 我無買過啊
VC我反而想發掘下有無其他brand好用 因為obagi氧化得咁快每開一枝都好似燒錢咁
我用Obagi10已經生粒粒 咁就浪費左一枝
係呀美國版 但好似又唔多REVIEW
我都唔敢買大枝裝 不過舊呢枝細既先用咗一個月到
之前好似都有絲打推AD+既維C 但都幾貴
印象中之前睇過C10 20ML $700左右
(唔肯定有冇記錯)
有睇過樂敦CC個隻 有朋友用緊
可能效果冇咁出 不過因為佢平所以性價比高
ad+同樂敦cc應該都係維C衍生物
如果唔係敏感皮膚 用原型維C效果會好d
可以睇成分表有無左旋維他命C/L-Ascorbic Acid嘅字眼
Obagi就係用原型維C所以效果會較顯著
有錯請指教

我記得日版obagi好似得c10有分size?
用過細枝c10
印象中一晚吱5-6滴 用到三分二左右已經變哂黃色
我覺得維C真係唔洗買大枝裝
拎黎搽身?
D好雞肋嘅產品我會用黎搽膝頭哥
左旋vc好易氧化要好快用晒 聽聞factiv有款係衍生物叫eaa 效果都好好
我個枝有啲淺黃 已經唔算點曬到佢
唔通真係要搵錫紙包住佢唔比佢曬到先可以extend佢壽命
好似ok啵 用得唔好浪費
請問大家知唔知道邊度有love liner眼線液賣?
我行咗好多地方都冇
因為我用佢先唔會溶
所以好想回購
Donki有呀 可能cosme store都有
我行過TST donki冇既
可能賣晒姐 我之前嗰枝都係donki買 可能cwb會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞