不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Innisfree
到底手臂粒粒可以點搞磨砂又做左 尿素軟膏都查埋都係咁
想問下朝早唔化妝,但查哂護膚品有啲黏
再戴口罩出汗焗住唔舒服,
咁既情況下落碎粉岩唔岩
同問
我都有呢個問題
我都想搵類似既有色防曬/uv base for 遮下毛孔
見上面提過orbis藍蓋/金蓋好似都幾多人推薦其實有咩分別?

同埋我見呢排allie有隻潤色防曬新出係咁賣廣告又係sell遮毛孔有無巴絲用過?或者大家有無咩推薦?開架專櫃都無所謂

有同樣問題
話係關皮膚嘅吸收能力事
但我油性皮膚已經唔會再相信搽任何嘢會有幫助
搽晒成支gel plus (15% glycolic acid)
兩個月,都無效
之前都試過同樣情況
甚至焗到去面好痕
之後上左層冇色既碎粉就冇事
油性皮膚仲搽到黏 唔驚生瘡咩toner精華防曬 都會笠?
係呀,朝朝就咁toner、精華、防曬、碎粉,啱啱搽完就唔笠嘅,但都好快出油,咁之後噴咩嘢噴霧唔會鎮靜到、唔會控到油架喇
冇嫁 油性皮膚都係keep住帶碎粉出街實際d
我試左SIS講果枝COVERMARK Gel Foundation,So Far妝感好有透明感,不過有少少痴口罩,第二次改用CC Cream,噴左一層定妝Spray,完全無甩過!聽日試下唔用定妝Spray睇下點先
台灣大沛會出碎粉有冇絲打會入手
你講新出嗰隻液態蜜粉?
有用緊 幾好
fu完step 1會見到浮哂出黎, 用棉花棒推會出哂黎 得返個窿
去重要場合前一晚會fu CNP, 第2日化妝就唔會一粒粒突哂出黎
可惜本人D黑頭粉刺生極都有, 呢個對我治標唔治本
AHC 積雪草化妝水點睇
好似有人話生多左毛
]
Paula’s Choice水楊酸?
覺得有啲貴,同埋睇唔出有咩咁出色,之前嘅唇膏都有入手,相比之下覺得碎粉唔係好燒到我。
聽講下一次會出眼影,期待眼影多啲
想去暗瘡暗粒去紅腫
Orgins 菇水定金盞花爽膚水好?
同埋有冇人用韓國auna魚腥草toner
有無用?
唔該曬
用緊anua魚腥草精華用咗十幾日 覺得鎮靜同去紅腫幾好 眉心啲頑強既暗瘡暗粒都好得七七八八
未用過菇水
用過金盞花 覺得唔啱自己 仲出得勁咗
我混油
精華質地如何?會唔會好難吸收好厚身?
如果精華好用我諗toner應該唔會差得去邊嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞