不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
絲打住過英國
我黎緊會去英國,個邊有無咩地方可以介紹返?

我見到佢地都有 Sephora,但真心唔知咩鋪頭可以買到 skincare,同埋會唔會好貴?

利申:以前用英國讀書,boost個啲開架品牌唔好用,係咪我唔識揀
求教學
有無用過 make up forever,磨砂面個隻。一搽啲毛孔都少左半
我返親去都爛面 用乜都唔吸收 好難答你
只可以話ipsa枝流金水我特登帶過去好好用
我一乾要啪兩次 再上精華
不過olay 又平又夠潤我一黎料就厚搽
上面寫左 噴左差唔多乾再上散粉 用粉撲
好驚去到個邊啲 skincare 會好貴
你去到會放棄自己 唔會打扮
如果想平 去Oxford outlet 買 平好多
控油嗎
想有小小控油 唔好焗毛孔
ordinary 啲野大件夾好用
我個人覺得 保濕野就唔好慳住用 最好用啲大件夾抵食
我暫時未有其他需要
等我去到 explore 下先,好緊張
唔算貴好多 應該叫 你如果要買亞洲野日韓野會貴 最好帶定去
如果外國牌子就差唔多價 有可能平少少
感謝絲打推薦
另外有隻叫 cyber color 家姐做化妝師個時幫人上妝都係用呢隻
我以前都係用呢個,磨砂樽個隻又係好控油,化妝出黎會啞色 Matt 妝好靚 毛孔都 cover 得唔錯而且平啲

筆直唔夠可以一試,但佢好似係開架品牌我估無得試試用
關唔關水質事,英國好似係硬水
有無絲打用過halsey 嗰brand 嘅化妝品吖
我用ezskin抗蔓生少左勁多暗瘡,石頭瘡無晒,而家間唔中先有一兩粒暗瘡
有無爆發期?
除左用佢仲有無用其他ezskin ?
我無爆發期
我成set護膚都用佢,有卸妝,洗面,亮白精華,保濕同抗蔓
俾你參考下
我上網睇啲人話用完會好似蚊咬咁
又會出啲粒粒來 有啲驚

另外,有無知邊到有得check塊面多唔多蟎蟲
係連登用返連登emoji啦
搞乜鬼 樓上咁撚多廣告
已舉報
除左post ig shop 個個
仲有邊個係廣告 真係唔太睇得出
urban decay setting spray 打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞