不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
有無絲打知道生喺jawline位嘅石頭瘡係咩事連續生咗兩粒利申乾肌,近排無轉skincare
可能係就快黎m?
或者戴口罩太焗?
我用過安瓶同精露 只能夠話好多產品都代替到佢
唔一定要買 同埋真係幾貴下

lush
curel潤好多
soon jung係咪etude house ?係門市有試過下 記得係比較清爽
記得之前買mask有check過後者成條line d成份 整體都ok
食a酸除咗個咀 仲有hand cream 眼藥水都好重要
如果油肌食A酸應該用潤定清爽好?
本身係中東油田食過a酸
食緊嘅時候用任何product 都會乾
包括paper mask/ sleeping mask/ lotion/ cream/ serum
臨瞓前查到塊面勁油 起身就已經乾晒
有用過curel cream 都係勁乾
尤其是個嘴要廿四小時有潤唇膏喺上面咁滯
建議潤唇膏用Vaseline 就OK
面就普通保濕
兩年前食左半年
嗰陣時冬天大概一個月左右已經feel到好乾
本身都爆得好嚴重 所以唔覺有爆痘期
至於膚質就好奇怪
一開始食完變咗沙漠咁乾
大概過咗半年多啲 就變咗中性肌
今年冬天變返普通乾肌
依家就係混合性偏油
有冇人都係咁?
想問下乾肌有冇推薦嘅bb cream或者cc cream
有啱色嘅話it cosmetics CC cream coverage 幾好
25歲,眼有笑紋,眼袋有乾紋,想問絲打們一下唔容導致眼肚生油脂粒嘅眼霜有咩牌子推薦?以前用過一罐KIEHL' S eye cream,無咩效果,而且生油脂粒。
你係邊度買
Sephora
唔該你呀
有冇學生價保濕面霜同深層清潔推介
呢排做完針清嗰個人叫我換過哂啲護膚品先可以唔會keep住生閉口粉刺
有冇呢支嘅用後感想淡斑
生粉刺試下唔用面霜 改用乳液/oil free gel cream/單用爽膚水精華
去the ordinary睇下果酸 你角質薄d d粉刺先推到出黎 泥mask唔係好有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞