不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
藥要keep住食 會打回原形都正常 我食左三年幾 停左三個月都爆返晒油

iherb 分享
stridex 紅色 bha pad 可以疏通毛孔 粉刺會推晒出黎 不過會有d乾
artnaturals retinol同埋vc 前者真係甩到皮 毛孔有細ddd 後者冇乜感覺
giovanni vc膚色明亮左 我夜晚differin gel日頭用vc 巨型瘡一星期多d完全消失冇印留
purito 積雪草b3保濕 油肌單搽佢都夠保濕 去紅舒緩好好
andalou naturals anti aging 花水朝早抺面 有個去角質mask幾溫和用完幾滑 不過油肌用會覺得唔夠勁

iherb都係買平野 呢排仲有八折
你有budget嘅話可以睇成份買返d高濃度嘅active ingredient
factiv mmm都有好多好產品又夠黃

魚油我食左差唔多成年 濕疹都冇埋 令身體少d發炎係健康左

btw多粉刺油肌就唔好用油份重嘅產品 問題嚴重嘅話睇醫生最實際
makeup forever matte velvet skin powder foundation 防水粉底所以做運動都keep到, 如果係劇烈運動建議加settting spray
muf覺得好用,用咗成年,覺得同生活習慣有關架,建議乾性唔好用啦,我混合肌覺得好用,但唔控油,有排飲得少水捱夜,用咗真係會顯毛孔;但生活規律返同飲多d水就好好睇,呢d真係好睇人
想問係iherb係咪要用code先抵買?
佢間中做promo果陣d code最抵 朋友code都係得95折
不過而家要買310先包郵 以前唔洗200已經包
想夾
絲打魚油你食開邊款 有無link些牙
有無人用過Juva富勒烯既系列?
想問一下乾性皮膚既用後感
網上一查成堆都係台灣打手
大家點樣防止戴口罩個鼻甩妝甩到有條積線
就算只係用防曬+碎粉都有
用過
覺得唔太值 冇啲人講得咁好用
同埋好貴
用過藍莓同蒜嗰隻,好似都冇效果
試下個鼻位用上薄啲粉、甚至skip個鼻位
得閒用紙巾印一印
有出汗或者油肌都好難避免
bb seaweed就係涼涼地舒緩效果
普通cream mask咁 有d雞肋
但佢保質期短 我寧願買其他brand

利申: 用過cupcake 綠泥 燕麥 seaweed
而家食近隻係amazon買 個牌子係micro ingredient但搵唔返同一款
iherb之前食開omega800 但長期冇貨
啱啱即刻去iherb search你講嗰隻purito積雪草精華但已經冇貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞