不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
活肌水可以一試
藍膜竟然冇乜用我係因為長期有暗粒粉刺搞唔掂先想試佢
研究下先謝謝
有冇去黃既產品推介?
我用左differin0.1 4分1支 有少量甩皮 整體皮膚係少左dd粉刺 但鼻都仲係有粉刺 冇爆發期
我朝早再用花水同化妝棉抺去角質 係光滑左

可能你要用再高d濃度 differin係最溫和
shu最好用three我麻麻
我都係用differin 原來佢係最溫和
因為我見啲人用a醇都甩皮
A酸勁過a醇 仲以為differin已經好勁
我用緊第二枝喇
打算用完都唔覺好大改變就唔會再買
我覺得three好多野都好好用!包裝好靚又好香
Laneige同fancl卸妝油都好用
three我用完爆倉 但shu唔會 但其實我唔sure因為我有換其他產品
我睇YouTube美上美莊醫生 佢介紹果兩款a醇係強過三代a酸 我諗都係濃度問題 如果你買到嘅話可以試tretinoin 第一代a酸
我之前用2.5%a醇又真係甩皮仲多d同你一樣以為differin好勁 不過我覺得效果對我都算足夠
睇過醫生開過外用a酸
甩皮甩到懷疑人生
本身d暗瘡都爆緊 所以又唔覺有爆發期
用咗幾耐?有冇效果?
我都係睇佢介紹a醇同酸
咁等我用哂呢枝試下轉用a醇先
Tarte concealer
我最近見到有人話落完妝唔使再用洗面奶洗面,係咪真有冇絲打都係咁
每個產品都唔同 但係我用開嗰啲都冇 shu真係好好用我買新嘢前都會問使唔使再卸妝 ba話唔使我就無
使唔使再洗面*
cefine
尖沙咀@cosme有 可以去摸下先
少有嘅遮得但唔乾 濕上一流
你係邊間donki見到?中環donki早幾日唔見有
咁如果屬於唔使再洗面個類,缷完後係直接上護膚品定係會清水過一過先我成日落完妝覺得塊面好痴笠笠又乾扯實哂啲皮膚咁
正常唔會黐立立唔係咩冇啊我卸完妝之後沖涼 臨瞓先再搽護膚品
嗰隻藥膏膚感都幾差
堅持用左個幾月就停咗
除咗不停甩皮之外見唔到效果
對我黎講食藥有效過外用藥膏好多
琴日中環donki有黑/啡/深啡/灰/milk brown
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞