不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
繼續討論

1001既巴絲麻煩記得開新post
不規則分享 | 化妝品 + 護膚 43
https://lih.kg/2374149
個鼻既毛孔好大+有黑頭
有咩方法搞搞佢

平時一至兩星期會敷mask
近排買左innisfree 海底泥,用左2次無太大感覺
留名
1001 條友記得開post啦

最近又係Gmarket 買咗 5支
Etude house oh my eye line 眼線筆
(香港門市藍店黎

真心好用 唔油 唔化
前後應該用超過咗十支
人中同下巴成日生石頭瘡 同埋好多印
面又成日生細粒
有冇咩面膜 洗面奶可以修下

係iherb買過Stridex 感覺唔錯 但用完皮膚好乾
開架paper mask 保濕有無邊隻好用
kracie 3d/kose/barrier repair 點睇?
想知too
有無人用過make up forever 粉餅?
有冇保濕類既gel mask推介
請問foreo ufo 敏感乾肌岩唔岩用
之前有一排突然嘴,下巴,下半面豬燈位出左好多暗瘡
諗左好耐轉用左咩定食左咩搞成咁
終於記得係用左漱口水!
停用左加用ezskin 抗痘,過左兩星期好返好多
抗痘 加 其他暗瘡膏
暫時用落感覺ok 唔笠 好彩無爆發期
會keep住用 遲啲再上來報告 睇下有無穩定到少啲暗瘡
M22彩光會唔會有用?
化妝品既話,
Media個cream foundation好用。

用落無用唔啱粉底既問題,
無出油無浮粉無乜起紋!

遮瑕就除咗藍ipsa個三色遮瑕就無其他啱,
乜牌都乾...
想揾人推下真唔乾既遮瑕。
嗰盤用完唔知點算好😂😂😂😂😂😂
上面講個innisfree乜火山泥乜泥乜泥係我中學嗰陣既惡夢。唔希望大家買。

可能清潔力真係唔錯,但敷又論盡。洗又麻煩。
敷完仲要保濕保得好。好容易太乾。太乾又會出油脂😂😂🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️不了。
咁有咩泥介紹
Kiehls 海底泥最好用
用咗5年有多 清黑頭必備
Innisfree 簡直係垃圾中嘅垃圾
用親都敏感
有暗瘡既話我想介紹有隻紅色蓋嘅 thayers toner 我覺得唔錯。

之前用開茶樹油但唔知係老咗定點用極都無用同埋痘痘位會有個永世唔散既紅點突起(唔知有無絲有呢個問題?)

我用 original 個隻用完有少少笠身
佢唔是叫自己做 toner,佢叫做 Astringent 。
一上面有酒精味仲驚驚地但後黎再 check 就知係 natural 野放心咗少少
呢隻 toner 有酒精既全部都叫 Astringent ,無嘅就叫 toner

早排成日額頭爆瘡我轉左用呢隻 toner + dr morita 嘅泡泡洗面之後就無咗呢個問題。
而家有時黎 m 爆瘡我會濕敷下粒野,都會謝咗。

但切記唔好用咁密因為佢有天然酒精成份,用太多會出油~

之前唔知香港有無得賣唔敢介紹,岩岩表妹話香港網上面搵到,大家可以試下
好快用到見到底
早幾日搵到個方法可以唔甩妝
就係噴左setting spray 差唔多乾再用散粉
好過散粉完再落spray
求推薦面霜 少少乾既皮膚 最好唔好太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞