不規則分享 | 化妝品 + 護膚 44

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
有啊 用左5支以上了
係有陣膠膠地?唔識形容
但係內容物好用的

近排買左Dr. Sam Bunting 枝flawless bright serum
佢入面有niacinamide, azelaic acid, vitamin c
個質地jit出來似cream
但查上面好快吸收到feel唔到查過野
用左一排 塊面滑左d

仲有avene retrinal 0.1 intensive cream
之前一路用開0.05 效果唔錯
塊面顏色平均d
見用完決定加碼用stronger version
佢用retinaldehyde 好似會易d 轉化為retinoic acid 去比皮膚用
但試過一連用幾日 d 皮膚會好乾同紅
所以都係隔耐d用好d
有冇人有整眼睫毛?想問邊間好謝謝~
有冇啱敏感肌、乾肌用既foundation推介
有時用啲有酒精嘅liquid foundation皮膚會變差
想搵隻妝感唔重 上妝唔黃嘅
purito精華同cream都幾好 去紅唔錯
之前爛面成面印 用過一隻杏仁酸 好掂
Abib mask
請問係邊隻牌子?
我知Dr wu最多人講
Dr Wu我都試過呀 但太刺激。。。同埋唔太有效
好似叫epure 佢隻mask都好好用
不過記得搽防曬!!
謝謝分享
帶口罩生完好多粒粒 毛孔大左好多
有時上粉底 隔耐左d粉底會跌左落毛孔度
試過用d遮毛孔primer, 但耐左都係唔得
有無產品或者方法可以救到
估唔到香港都有人用佢啲嘢
我之前用過flawless cleanser 同flawless moisturizer
Flawless Cleanser 佢號稱one step 洗完面,但我覺得只係夠卸妝,感覺清潔唔到毛孔,同埋會澀眼,所以後尾當first cleanse 用完

Flawless moisturizer 初頭喺冬天試,加上當時啱啱開始用differin,感覺冇咁乾係幾好用;但後尾再用返唔知點解就覺得好油,而家仲有啲擺咗喺度
有無好用嘅防曬介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞