「人體實驗」臨床戒J日記 修煉仙人模式

1001 回覆
270 Like 16 Dislike
我既驗證就係覺得循序漸進式戒丁效率唔高

1,當自己覺得好煎熬既時候要克服過去,咁先會有大進步

2,如果覺得過唔到煎熬感而用打丁減輕不適,其實係緣木求魚,因為煎熬感就係之前打丁令大腦對多巴鞍既需求提高咗,喺戒丁既時候自我調節而產生,如果克服唔到,咁大腦都難以自我修復到正常狀態

3,本身打開丁既人意志力都唔夠,如果三日唔埋兩日就覺得個戒斷反應太辛苦而打,咁要戒到幾時?戒丁就係要學習兩樣野,第一就係平時要修心,以減少煎熬感,第二就係克服煎熬感

4,戒毒用代替品舒緩戒斷反應,但戒丁既代替品唔係打丁,而應該係另一樣可以滿足到大腦對多巴鞍需求既事物,好似set一個目標俾自己完成,而果樣野要係有付出先可以得到先得
蕭別離巴打呢
between:重j癮 戒咗三日 今日第四日
蕭別離巴打呢
between:重j癮 戒咗三日 今日第四日

咁快想召喚大佬六道仙人同蕭別離邊個勁d?
今日加入戒丁大隊
今日加入戒丁大隊

好,預埋你成立連登最大戒J軍團
其實射精就好似女人月經咁
無可能做到一刀切去禁慾
因為係身體需要黎,個人經驗黎講1-2個月一次最理想
訂目標個陣試下唔好訂幾耐唔打
而係訂做幾耐先打一次
當係一個獎勵咁,感覺上會易戒d

利申:純粹個人經驗

呢個身體需要係平時自己睇太多同諗太多淫野製造出黎,有啲人戒到幾年唔係「禁」慾,而係到咗一個真係唔需要打既地步,可以控制到要做既時候先用,平時又唔會俾淫念搞到好煎熬

我相信幾年唔打個d係有性生活去幫佢
當然都有人真係可以完全無性生活都禁慾幾年啦
但真係唔多,既然大部分人都係唔到禁慾既
不如建議由節慾開始,起碼第一步無咁難先
同埋好色係人既本性黎,所以我先覺得係身體需要

每個人戒既目的都唔同,有人係諗住遠離色慾
有人係想改善身體,有人係為戒而戒
最緊要清楚自己目的係咩
我見好多人都係想改善返身體質素
節慾都已經好足夠,當然幾耐一次就睇自己啦
加入
共勉之
我每次壓力大都特別想打j
final period一路打一路溫書
有時隔咗一輪冇打就一日打三四次
無可能做到一刀切去禁慾
而係訂做幾耐先打一次

呢個身體需要係平時自己睇太多同諗太多淫野製造出黎,有啲人戒到幾年唔係「禁」慾,而係到咗一個真係唔需要打既地步,可以控制到要做既時候先用,平時又唔會俾淫念搞到好煎熬

最緊要清楚自己目的係咩

喺我哋戒丁gp,第一年戒丁係唔可以打同搞,之後就睇自己身體啦。

我認同人係有性慾,但現今社會多餘既性慾係太多,好似普通一個廣告,一套戲,平時用既ig,fb,全部都有色情資訊,色情av隨手可得,呢啲生活習慣就係一個好大既原因養成多餘既性慾。所以我哋戒丁首先就係要遠離呢啲色情既源頭
我試過7日貨仔 不過感覺精神係好左同埋轉數快左

加入戰團
無可能做到一刀切去禁慾
而係訂做幾耐先打一次

最緊要清楚自己目的係咩

喺我哋戒丁gp,第一年戒丁係唔可以打同搞,之後就睇自己身體啦。

我認同人係有性慾,但現今社會多餘既性慾係太多,好似普通一個廣告,一套戲,平時用既ig,fb,全部都有色情資訊,色情av隨手可得,呢啲生活習慣就係一個好大既原因養成多餘既性慾。所以我哋戒丁首先就係要遠離呢啲色情既源頭

岩,我而家已經無再睇d圖感覺良好
我每次壓力大都特別想打j
final period一路打一路溫書
有時隔咗一輪冇打就一日打三四次

做其他野減壓啦
btw我之前都係一輪無打就一日追番哂拉勻都係變番一日一次
我試過7日貨仔 不過感覺精神係好左同埋轉數快左

加入戰團

就黎廿個巴打加油 共勉 精神 有火 爆數
留名
巴打我撐你
不過戒J只是流於形式,因 “戒” 一字已隱有勉強意思,不是順其自然。

樓主有運動嗜好絕對係好事,不妨將之發展為日常既活動,可以係有規律的強化鍛練,亦可以係高強度技術訓練。

利申番先,我本身有一年冇打,而以往其實都曾係天天打導致體質差易病。如果你認真聆聽你身體既需要,比如留意下下體以上三寸既位是否空虛無力或飽足,其實你身體並未必有需要排走精子,因為你咁樣已經變咗係心理需要而非生理需要。例:慣咗想睇住av打,不斷主動去幻想。

到你身體恢複到一個地步,佢會比個signal你,你既精力已經過盛,甚至夢遺,咁果陣打反而唔會攰,人反而會舒服咗。所以點解我要強調順其自然,就係因爲我地多咗樣野叫av同j圖,令到我地忽略咗身體既真正需要,現階段既打丁就好似你打波打到個人已經好攰但冇理到繼續打落去,咁個身體必定會有損害,因為你不斷冇比佢回復,何況一個人既精力並冇咁快可以回復。

根據我既體會,你會一個階段係比較精神,但之後你習慣咗其實好快又忘記呢種感覺,而又走去打丁。所以,切緊記住,依家打丁巳經變咗你去掏空身體精力去滿足你心理既行為,如果你可以做個逆向思維,身體(唔係心理)有需要先去做,咁其實並冇話戒唔戒既,好自然你會變得健康,趁現在仲有少少後生。

當然呢啲一開頭係需要啲決心同忍耐,但心態好決定到你日後成功與否。

希望大家有心既冇心既可以嘗試了解下呢番話 打丁本冇害,害在於你如何及為何打。
所以去到後期已經唔係戒丁,而係生活中理所當然咁唔打

打丁有害係源於成癮性,好似你話齋,我哋平時睇av,丁圖,已經係心理已出精,一個意志力唔好既人係好難去控制自己喺所謂適當既時候打,一打又淨係記返起個舒服既感覺,既然係咁不如唔打,身體要排既時候就夢遺處理

另外夢遺都未必係精滿既象徵,亦可能係身體cool唔實啲精,所以夢遺太密都要諗辦法改善吓,例如再減少意淫,吉祥臥,固腎功等等

幅圖條友個樣
所以去到後期已經唔係戒丁,而係生活中理所當然咁唔打

打丁有害係源於成癮性,好似你話齋,我哋平時睇av,丁圖,已經係心理已出精,一個意志力唔好既人係好難去控制自己喺所謂適當既時候打,一打又淨係記返起個舒服既感覺,既然係咁不如唔打,身體要排既時候就夢遺處理

另外夢遺都未必係精滿既象徵,亦可能係身體cool唔實啲精,所以夢遺太密都要諗辦法改善吓,例如再減少意淫,吉祥臥,固腎功等等

吉祥臥,固腎功開始出現蕭別離terms
截止目前為止連我在內,共有廿位同行者現公佈名單 睇下有冇mark錯mark漏如果破戒或身體有改變會寫落名單隔離以作紀錄,今晚會再po多次,大家加油

戒J名單(20人存活,0人陣亡)
19-05-2017 Day1
契弟行得魔
聖人
香蕉花生
我們仨
大砲叔叔
日日做港奴

18-05-2017 Day2
沉睡的堅哥在蘇醒
心如止水
巴爾肝半島
吹乾左個頭
愛很簡單
舌加宴
南半球
串燒包皮
大鳥龜

17-05-2017 Day3
A0真毒不解釋
咪搞咁多野啦
簫塞豐乳間
牧師林

16-05-201 Day4
木木人
加入陣營

打咗咁多年,最耐都只係忍到一個禮拜。

決定的起心肝,戒J!
戒左1個月,未好運過
戒左1個月,未好運過

傳說中戒J會好運左,你竟然冇,好慘
已戒半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞