「人體實驗」臨床戒J日記 修煉仙人模式

1001 回覆
270 Like 16 Dislike
Day 3 now
今日第7日
尋晚有少少丁意,好彩間hostel wifi差想打都冇得睇片打
金丹期留名
樓豬起身未
收工緊係打報告啦

Day 4: 20/5夜晚-22/5朝早

20/5夜晚-21/5朝早:承上次報告

21/5晏晝:見到啲外國人游水好似有啲反應,你知啲外國人身材幾咁工架啦,不過都無乜野,同同事吹下水好快就無事

21/5夜晚:去左屯碼食譚仔,叫左雞肉炸醬酸辣走韮芽加多個皮蛋,食左對面隔離都換左一次人,唔知係我食得慢定佢地食得快,不過發現其實慢慢食都幾舒服,次次都食到成身大汗,今次又無乜野喎

食完就搭返506出市中心站再轉52x出返市區,一路坐車頭一路用剩低嘅1%電聽歌,個1%電頂左足足一個鐘頭,我返到屋企都仲用到,突然覺得iphone省電模式世界第一

返到去hea下做下例行公事,嗱,以前嘅自己就一定係沖涼順便打丁,依家就1664白啤順便沖涼,沖完點幾鐘對眼都已經打唔開咁滯,用埋最後嘅力較埋鬧鐘就秒瞓

22/5朝早:7:40響鬧鐘賴到8點起身,刷牙執野走人,一出門諗住睇下咁多位戰友進度如何,dllm一開po一堆gif,即時醒一醒,好彩仲有啲眼瞓,唔係嘅話實扯到爆炸。

進度:生理時鐘開始調整到1點左右會好眼瞓,對比起之前嚴重到可以6點先瞓我覺得已經係有明顯改善,目標係12半。順利渡過左day4,21/5夜晚進入day 5,各位巴打頂住
回歸 day1

琴日睇完波就訓左,完全冇j意,e個post好有用,想j既時候都會停一停先跟住就進入聖人mode,每日都要上黎報到一次,無論成功如否
今日day2,本身就黎頂唔緊,入黎睇下你地又頂住左,希望過到今日
21/5開始戒lm
暫定目標係戒到下個月中去完旅行
點解打唔打丁對你地嚟講好似來回地獄又折返人間咁嘅
今日Day 2
留名等睇巴打戒J報告

不過話說我最近因爲做野忙,由之前一兩日打一次,到依家已經一個禮拜無打,點解身體好似重差左,特別係夜晚一直都瞓得唔好?

佢地話呢啲係叫做乜撚野戒斷反應
好似戒煙戒毒咁
個身體未適應唔打飛機而走出嚟嘅症狀
過多陣就會無事 同埋身體會開始慢慢恢復
(好似係)
樓豬朝早到宜家咁耐都唔上水
睇嚟亡已陣
樓豬朝早到宜家咁耐都唔上水
睇嚟亡已陣

我睇完比賽攰到癲,訓到而家
破咗戒 過唔到第7日
重新出發 day0
Sem break無野做留係屋企真係秒秒都鳩硬,睇戲煲劇都集中唔到
Sem break無野做留係屋企真係秒秒都鳩硬,睇戲煲劇都集中唔到

鳩硬就諗其他野
從來過唔到多個兩個禮拜
從來過唔到多個兩個禮拜

所以我都係定兩個禮拜
Day 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞