[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (37)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
突然明白咗樓豬做乜唔再安排路叔佢地行街
行行下咕咕叫一聲路先生或者好感度夠高改口叫仁甲
就要大爆炸了
姓路/個名叫仁甲+北冥神功
咁都仲收唔到風不如都係唔好爭皇位
驚佢到時比人蒙蔽
聖旨連皇宮門口都出唔到
A
樓豬一陣起身見到又要發火。
咁都嬲
行街已停
咁唔好再留係大理啦
之前都提議過幾次
即刻著草走佬
同咕咕出城睇湖果章嚟睇
路叔仲係有人身自由嘅
扮出去釣魚
出城行到咁上下就極速狂奔
竹篙灣客棧
---A---

「朋友?就這麼簡單?」我追問道。
「我能說的只有這麼多,若然你想知道更多關於刑兄的事,你自己去問他吧。」唐大哥答道。
我若有所思地看向了唐大哥,然後又看了看旁邊的段肅…
段肅他看到我的視線後,隨即便搖了搖頭,示意自己也不清楚唐大哥的事。

我正想著應否再追問下去之時,段肅便先開口說道「好了好了,大家就別在這麼一點小事上爭論了,只要大家的敵人一致,一切也是可以好好商量的…」
我皺了皺眉頭,心中甚是不同意段肅口中所說的「小事」…若然他在調查我的事,又怎麼算是小事。
但若然我要得到六脈神劍,段肅便是我現時最佳的渠道…所以我也沒有反對他,只是靜靜地聽著他的話。

「…現在楊兄你已經知道了唐大哥的身份,那你還有甚麼想要知道的嗎?」段肅問道。

A. 關於段雙的事
B. 關於不良人的事
C. A+B
D. (其他合理問題)
---
聽日繼續
d
問佢知唔知果個語癌咩料
再交待下自己打入敵人內部唔太成功
最後問下不良人
段單件事重要所以扮唔在意先
廢事比人當要害渣
跟。
C
跟!
C
C

所以依家路叔係咪冇換裝?覺得路叔冒認細佬單嘢就黎穿煲⋯⋯
一開始其實已經黃咗
可以去返35個post睇
第一次扮細佬爆破天龍寺之後
樓豬冇寫過佢有除咗偽裝(412)
就直入間爛屋去審正氣僧
最好嘢係正氣僧又認到嚟個蒙面大劍佬就係之前個少俠
搞完之後先換衫(507)
過兩日路叔出真樣行街都比正氣僧截住去吹水
三皇爺果面仲屈機
即晚斷正路叔真樣
即係唔比一人分飾兩角
所以已經冇所謂了
只係唔知三皇爺勢力有大理國力仲要查幾耐先知路叔係路叔
同埋天龍寺幾時收到風
樓豬:

講下啫
原本動議扮細佬係想搞鳩細佬同埋雙重身份黑白兩道食哂
好似batman咁日頭係布魯斯夜晚係蝙蝠俠咁又食又拎
不過樓豬可能識穿咗或者覺得雙重身份寫太麻煩
理想係路仁甲分飾路仁甲及楊曦
現實係路仁甲飾演楊曦
分乜野飾 去到每個地方都自稱楊曦都叫分飾?
不如你答我近排除左同姑姑一齊之後 有幾時自稱過路仁甲
諗下啫
之後都即刻炒咗車
偽裝緊都比正氣僧認到
已經分唔返開個身份
唔洗在意
無話穿唔穿煲 基本上黎到大理都無乜自稱過路仁甲
會穿既話都只係楊曦穿左 而路仁甲真身都只係得個半可能會穿
正氣僧係咪段肅 d名睇到我愈黎愈亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞