啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
4/5 朝早打咗第二針
打完針口有小小痛
夜晚開始FEEL到攰得好快, 針口更痛
第二朝有發燒FEEL, 訓一個上晝之後症狀減低
第三日都係攰
今日已經冇乜事, 針口輕微痛
打完第二針,針口痛過上次少少,上次打完第二日先手臂肌肉痛,希望今次都平平安安
第2針 第2日夜晚
燒已退
手臂已經唔痛,個身興興地但又唔似發燒(微燒?),仲有少少頭痛/暈但已經比尋日好咗好多
打完第二針岩岩好一星期 終於無胃氣啦

陳皮能化胃氣增食慾
打完仗
防衛兵已召集齊
嘩嘩嘩!復必泰急起直追,死多左3個人呀,不得了呀!又黎計下數!

科興:22/811400 ×100%=0.00227%
,復必泰:9/ 893100 x100% =0.00101%

比例= 1:2.25

復必泰急起直追得好快呀……

之前,當科興死夠3個人,復必泰就有一個死~
依家,當科興死2.25個,復必泰就死一個啦~

以下係我之前既預測,真係準左~ sosad

由於科興已經嚇怕大量人士,所以已經無咩人敢預約打,因此佢既死亡人數會增長得慢d掛…
所以,比例會因為分母大左而縮小。
但復必泰多左人打,死亡機率增加得快左……

事實上,因為越來越多人夠21日打埋復必泰第二針,我第一次計到個復必泰分母(即是第一針加第二針總接種人數) 真係大個科興。
亦會繼續預測,越來越多人打,會越來越多人死,不排除有一日會真正追平科興1:1。

sosad
que triste
你就好啦~
我仲要食胃氣丸
不過,我估胃氣應該唔關復必泰事,不嬲腸胃都差,胃功能不嬲都失失地調。
有冇人解答到打完點解腰痛
神經系統影響
(其實同 I go to school by bus差不多)
港台:復星醫藥擬與BioNTech合資於內地生產新冠疫苗
https://lih.kg/hdzsKT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

似乎,復星佛山廠房仲未搞得掂,可能頭幾批made in Shanghai
始終上海成本貴,最後佢地會揀成本平既山旮旯地方生產。
而家唔打biotech將來就要打復星biotech
今日好番哂 上黎講番先,
星期五朝早打左第二針,當晚打針隻手開始痛
第二朝起身就發現有燒38度幾, 全身肌肉好痛,
食左必理痛, 休息左一日好D
星期日就好番7788.
今日就好似咩事都冇
算唔算谷針絕招?
打完第一針,胸口少少唔舒服,係咪叫心悸?係咪唔使理佢?
仲唔入急症 當連登仔係醫生?
兩針都係朝早打
除左當日針口痠痛同攰之外無其他反應,
訓醒晏覺就無事 有D似飯氣攻心要抖咁樣

見人話第二針反應強烈D
我啱啱相反, 第二針無咁痛無咁攰
想問下打完之後發燒要唔要睇醫生,定係食必理痛就得?
琴日打完第二針,依加燒38.8度貼咗張退熱貼
姑娘話真係好唔舒服 可以食PANADOL
好,因為個tem都幾高下,同埋依加開始頭痛
食左panadol會舒服d,但會延長左康復時間,所以死忍啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞