啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
等你報告呀
新聞都講左
5號星期一開始打返
第二針唔使再預約
照本身約左個時間去
見話效力維持一年
有冇講過過左之後係一年補一支定點
一年後都唔知啲病毒變種變成點啦 ?

如果有新種病毒繼續肆虐

我諗應該會有新疫苗出爐應對
- 0404 1500 琴日下晝突然間頭好暈,好似耳水不平衡咁,反胃,嘔咗少少, 唔知係咪副作用嚟。 要飲好濃嘅薑水同食大量藿香正氣水/片 個肚/胃先舒服晏少少。 仲要即刻瞓覺休息。

- 0327 0900 如常了

- 0326 0950 今朝針口附近肌肉唔痛, 但係琴日全日都好眼瞓,唔知係咪副作用嚟。 (真係好瞓咗)

- 0325 0830 今日針口肌肉附近冇琴日咁冤痛, 仲有少少。

- 0324 0830 瞓瞓吓覺得打針部位附近真係有少少冤痛, 依家摸落去都係有少少冤痛, 可接受既。 隻手周圍郁到無問題, 遞高手用到嗰部分肌肉就有少少冤痛。

- 0323 ~1830 打針
啱啱打咗第二針(4Apr)
手臂痛到醒咗
而家瞓唔返仲痛緊
食panadol
標準當家猴王 🐒二串三
- 0405 尋日雖然冇咁暈,但都係要狂飲薑水,胡椒粉,辣嘢,藿香正氣水同片。

- 0404 1500 琴日下晝突然間頭好暈,好似耳水不平衡咁,反胃,嘔咗少少, 唔知係咪副作用嚟。 要飲好濃嘅薑水同食大量藿香正氣水/片 個肚/胃先舒服晏少少。 仲要即刻瞓覺休息。

- 0327 0900 如常了

- 0326 0950 今朝針口附近肌肉唔痛, 但係琴日全日都好眼瞓,唔知係咪副作用嚟。 (真係好瞓咗)

- 0325 0830 今日針口肌肉附近冇琴日咁冤痛, 仲有少少。

- 0324 0830 瞓瞓吓覺得打針部位附近真係有少少冤痛, 依家摸落去都係有少少冤痛, 可接受既。 隻手周圍郁到無問題, 遞高手用到嗰部分肌肉就有少少冤痛。

- 0323 ~1830 打針
等你連日嘅反應報告
第二針副作用好強烈咁
尋日下午打完第二針,夜晚個頭開始wing
凌晨4點手臂痛到醒咗
唔郁佢都赤赤痛

到咗而家11點發緊低燒37.4
係我弱雞定點
啱啱食咗粒panadol
RAP定
暫時睇嚟都係有寫低嘅副作用反應嚟

辛唔辛苦 ?
希望你頂得住個過程
比起第一針再痛啲,雖然第一針已經幾酸下
但都係可忍受嘅
食完panadol而家變返第一針個痛嘅level
唯有瞓覺多啲休息係唯一可以做嘅嘢,
我個人覺得瞓覺真係好勁, 瞓完嗰啲反應舒緩咗好多,可能瞓覺就係可以全力用自身嘅抵抗力同嗰啲友仔打。
所以我唔知關唔關事,本身好耐以前都有耳水不平衡同痾嘔底。
後生OK嘅,有啲friend打完瞓咗一日
但絕對係忍受到,想打嘅唔好因為怕痛而唔打/打four興
因為immune system work緊所以攻擊緊我舊肌肉
好似係

最多book星期五六打
如果唔係點識飲薑水同食霍香正氣水同片,
食埋以前醫生開落嘅止暈藥㖭。
這就是經驗累積嘅成果。
即係所謂既 百病成醫。
尋日有單新聞係咁,感覺有啲類近。

工人打BNT血壓飆:如死神招手
https://lih.kg/2474736
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞