啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
政府會於4月5日起恢復為市民接種復必泰疫苗

點解你可以4月4日提早打?
因為有啲centre正式運作前會soft launch俾啲員工打
勿起底
情......從幼開始~滲..透~

比毒蛇咬完瞓兩日就好返
https://youtu.be/6ZMU1GViRg4

另外睇過一條片又係mongoose比毒蛇咬完又係瞓咗唔知幾耐又好返, 搵唔返條片,唔記得個名。
ching ho ball
最後尋日係燒到38.1度(打完第2日)
今朝食藥退咗燒
跟手去行山,返嚟又燒過不過低燒
前後食咗3粒panadol

嚟到第3日
手臂最盡都係90度左右
唔舒服仲要去體力勞動行山,
瞓多啲休息多啲畀內在自身抵抗力全力去打仗啦。

我諗點解瞓覺咁勁,係shut down曬所有身體要用既嘅資源,包括,聽,睇,嗅覺,將所有資源全力對抗體內病毒。
(我頭暈嗰陣連小小聲少少光都覺得嘈同埋掁眼)

你仲去行山增加身體資源額外需求同付出,
咁自然打病菌嘅資源會少咗好多,分分鐘唔夠打會打輸添。
其實以為係退哂燒先去
點知佢咁long lasting
醫院啲病人成日要瞓可能都係咁解。
絕對會快啲恢復。
聽日再等你報告
其實醫療報告都有話,發燒比例比第一針多10倍。
點解4月4有得打
我當時都係 但我成日都失眠 唔關唔關事
我除佐手臂痛佐一日,咩事都無。
所以我支持後生仔(<50)去打, 為人為己都要去打, 咁驚做咩9?
咁同第一針差多
我約咗下星期
樓主今日咩情況呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞