啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
你地屋企人幾歲?我老母都話想打 但始終都驚佢年紀大 打完會出事
啲人淆底,唔打都好正常,純粹係個人意向

同意
你岩 用字係重左
本身意思係健康人士打左 老弱就無咁易感染/唔使打
當然前提都要信個隻疫苗

不過BioNTech 第三期臨床sample size大過平時啲藥好多
咁一面倒真係唔知佢呢次衰咩
感覺政府想谷科興, 所以無乜宣傳 BioNTech
講vocal minority
但唔講林鄭同成個中国共产党?
我打完依家係和合石排緊隊
我諗打前同打後兩日都唔好做運動
小心飲食, 多休息, 放鬆心情, 唔好緊張
同意 連登仔都比政府影響埋 以為biontech風險大回報低
放鬆心情, 唔好緊張

講就易, 實際就難.

請問有咩方法 放鬆心情, 唔好緊張 ?
佢地口罩都唔戴 又點會同你打疫苗
個案少係因為未開關
但你唔係覺得香港個關會一直唔開掛?其實而家已經陰啲陰啲有人入
政府迫唔到你打針, 但佢可以開關唔駛你批准, 一開關就會多好多人打針, 到時就無咁易約
咁有七成都ok,好過唔打。
以色列一半人口(~5百萬)打完biontech都叫冇data
我自己會聽歌分散注意力
我自己諗, 年紀大如果中咗武肺可能會辛苦過死, 所以都提議爸爸打
第一針姐
樓主打係去醫管局營運既接種中心?
有無人知去私家醫院營運嗰d既話個程序一唔一樣 係咪照會問下病歷同坐30分鐘 仲會唔會比d野你簽比下政府leaflet你睇咁?
Target: 1- 1/R0
我3日前打 係第一日有小小痛 同以前細個打針冇乜分別 甚至冇以前痛

之後第二日已經冇咩感覺...依家好正常 完全唔痛
連登仔有幾多個有Global View
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞