啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
你心地好差, 同支那人有得比
打疫苗既人無得罪你. 佢地只係意見同你唔同, 佢地都無要求你聽佢地,
同你意見唔同就要咒人死?
佢有冇包埋必理痛呢D藥比你拎?
咁多副作用應該實有用
問題係支那科興滅活
而家都未出到科學期刊公開有關數據
資訊缺乏 淨係話得5成有效
打落去真係玩命
咁搵支有過百萬人打過嘅復必泰好過
我本身都想應佢 後尾我都del咗comment
唔好講而家BioNtech比大家打之前己經有一堆主動做白老鼠嘅人試咗
連佢食緊啲藥 打開嘅針
之前都有一堆人做過白老鼠先可以面世
HPV點解特別痛?
痛既原因係D藥?
港人常去嘅國家
未來或者要疫苗護照/電子針卡要俾入境
同埋都放風打算唔承認科興
即係話打科興都無撚用
一世唔出境 困係香港活地獄囉
你心地好差,特別係對香港人

打疫苗嘅人唔係得罪我,係對唔住香港人啫。
佢哋滿足緊政府嘅打壓政策,唔打針就唔放寬得防疫措施,情緒勒索緊清醒嘅人,而事實上防疫根本係打壓抗爭嘅藉口。

所以唔同意見嘅人係咪要死?撐政府信政府嘅人同支那狗無分別,當然應該死,是的,包括你及你冚家。你哋唔死,香港無得救。

再者,無話咒唔咒,枝針自己揀,中風唔好喊
巴打飲多啲水休息多啲就得,有唔妥要即刻睇急症.
我打完第二日
上半身尤其係背脊酸痛
第二日又無咩

針口摸左去仲有d痛
政府表示接種唔理想或者科興無咩人打,
分分鐘而家都研究緊市民強制接種嘅可能性.
共產黨乜都做得出架,仲諗住俾有自由咩.
不如打左保護自己先好過.
打完幾精神
咪係囉 而家有德國貨BioNtech唔打
遲啲被逼打科興就唔好喊喇
打完使唔使戴口罩
就係連世衛咁奶共都未認可科興呀
果D覺得 mRNA 會影響 DNA 既人

https://youtu.be/TbaCxIJ_VP4
咁呢個世界
咁多左膠 又要食齋 又話唔准動物測試
又崇尚自然 乜撚都要 natural
我又覺得唔出奇嘅
留名
留名
我打疫苗針係希望自己減少感染機會, 同我帶口罩一樣道理

你話防疫係香港政府打壓抗爭籍口?
今時今日香港政府打壓抗爭仲需要籍口?
哈佛咩黎架 哈爾濱佛教我就識
唔得
因為依家無一支疫苗係百分百有效,始終存在感染機率,係高同低嘅分別only
絲打打四價定九價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞