啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
第二針當晚唔眼瞓不特止,仲好似難入睡咗。
打左第二針 發一日燒 然後就無事

我屋企人打左大陸針 ,又暈又頭痛 成一個星期
我第二日就冇發燒,不過感覺個身暖暖哋。
我37.9左右 但係唔似發燒症狀
嚟嚟去去都係同平時一樣, 36.1至36.5之間。

利申 :平時個身係偏凍嘅
星期一打完,肌肉痛到醒咗
可能要食返粒止痛藥
- 0428 1043 屙爛屎

- 0427 屙爛屎

- 0426 1145 冇嘢了,正常了。我嘅副作用相對仲少過第一針。

- 0425 1113 打針佔位遞高手過頭微痛,其他冇乜特別。

- 0424 0957 暫時係打針位少少痛,其他未有特別。

- 0423 1600 打咗第二針

- 0405 尋日雖然冇咁暈,但都係要狂飲薑水,胡椒粉,辣嘢,藿香正氣水同片。

- 0404 1500 琴日下晝突然間頭好暈,好似耳水不平衡咁,反胃,嘔咗少少, 唔知係咪副作用嚟。 要飲好濃嘅薑水同食大量藿香正氣水/片 個肚/胃先舒服晏少少。 仲要即刻瞓覺休息。

- 0327 0900 如常了

- 0326 0950 今朝針口附近肌肉唔痛, 但係琴日全日都好眼瞓,唔知係咪副作用嚟。 (真係好瞓咗)

- 0325 0830 今日針口肌肉附近冇琴日咁冤痛, 仲有少少。

- 0324 0830 瞓瞓吓覺得打針部位附近真係有少少冤痛, 依家摸落去都係有少少冤痛, 可接受既。 隻手周圍郁到無問題, 遞高手用到嗰部分肌肉就有少少冤痛。

- 0323 ~1830 打針
我15x/9x
打左第一針接近0反應

我諗我打4興 一早釘左
琴日打完第二針 今日發冷 頭重
副作用明顯強過第一針
同你差唔多不多依兩日成日覺得好眼瞓咁,我都係打完兩個禮拜左右
一個禮拜後打第二針 ?
係,下個禮拜打
我個度滿左1001,繼續報數

4月29日

復必泰又死多個呀,又黎計下數

科興:21/728900 ×100%=0.00288%
,復必泰:5/649100 x100% =0.00077%

比例= 1:3.74

復必泰急起直追中……

當科興死夠3.74 個人,復必泰就有一個死啦~
你計我又計

二零一九年年底的香港人口的臨時數字為7 500 700人

2020年首11個月是46,414,即平均每天有約139人離世,

7,500,700/139 = 0.00185% 死亡率
復必泰:5/649100 x100% =0.00077%
唔打 : 139/7,500,700 = 0.00185%
唔打 : 139/7500700 x 100% = 0.00185%

請繼續update
無打 : 139/7500700 x 100% = 0.00185%

請繼續update
點解出埋無打?想証明打左死亡率點都係低過無打?
https://youtu.be/cQx0tCDqJpA

中左招自己好番既,好多都有呢d後遺症,大家諗清楚。

我個人梗係覺得復必泰好,科興,睇完個數都笑啦!
純粹你計我又計
點樣演繹 可以各自演繹

你可以話健康嘅去打復必泰就梗係死少啲啦
老弱病嘅去打科興就梗係死多啲啦

數字就死嘅,演繹就生嘅,大家鍾意點演繹就點演繹。
不過,的確係呢個走向。

老野愛國藍,傾向打科興。
中產中年,傾向打復必泰。

年青點的,傾向唔打。
其實我而家諗諗用每日平均死亡數字都有啲唔對路

請大家諗下應該點樣對比
其實我而家諗諗用每日平均每日死亡數字嚟做對比唔係好啱

請大家諗下應該點樣對比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞