啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
Messenger RNA 係一個指令,
身體會跟指令去改細胞入面嘅蛋白質,
依個case就係武肺trigger身體免疫反應嘅蛋白質

咁嚴格嚟講都算係基因改造
已經停撚左
澳門停打biotech
呢點未知, 因為未做研究

做咗既研究只係打完武肺疫苗, 確定打咗疫苗果個少機會中招, 即使中招都只會有輕微病徵 (即係唔駛住醫院, 減輕醫療負擔) 所以就叫大家打咗疫苗先

疫苗一般要研究廿三十年... 而家1年都唔夠
痛呀有少少冤痛,摸落去都有, 總之用到嗰部分肌肉就感覺到有少少冤痛。 但都仲著到過頭笠既衫。
有無諗住響應唔知許樹昌定係梁子超咁講.......
應徵參與<溝針>計劃??

第二針打返科興??
我都聽到, 咩事 ?
樓主有冇第二針打
香港有冇暫停 ?
講緊RNA同DNA
你走去講mRNA
香港都停咗
我就係識得一個患者係咁啦~
恭喜成為首批溝針生化人
我第一針小痛,舉鐵會好痛,都會有少少易累
第二針好成隻手麻左,果邊條頸拉住,拉到頭都痛埋
成身骨痛都發冷,開住暖氣同係被竇都震緊,簡單來講就係好似作病咁(但冇發燒),第四日就冇曬事
請教下sv change 個圖點睇?
me 2
包裝有問題應該會殘廢,嚴重就死亡,are u ready?
唔知停幾耐? 個研究要做幾耐架?
我係 g6pd , 係美國打曬兩針 biontech , 打完一個月左右, 除左針口位痛1-2 日左右, 乜無問題

針口位痛係正常, 有d 人會有輕燒同少少頭痛, 都係正常, 唔駛緊張

我家族23 人都打曬兩針, 全部無野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞