啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
四價, 個時d 九價比大陸人搶貴曬, 好耐之前打喇, 呢d 預防針, 打到咪打唔打都未必有事, 如果有事都可能係天注定
你講果D根本就係 anti-vaxxers

可惜 inactivated virus 而家得兩隻支那,一隻印度,同埋一隻俄羅斯,另外一隻法英既(Valneva)剛剛先完 Phase I/II,可能要等到年底先有
HPV Vaccine Gardasil and AstraZeneca COVID Vaccine contain Immunoadjuvant - Polysorbate 80 (Tween 80). It could have resulted in injection-site pain.
樓主係泛民同世柒打手黎
個人資料梗係唔會講
幾歲都唔講得
我打開beyond meat
9價而家比高峰期(早兩年)平一半有多,三千幾蚊打齊三針。HPV真係幾多歲都值得打。粗針打入肌肉,打完果晚及第二日真係幾痛吓。
但我打左四價, 又無諗再打九價, 同埋年紀大左打應該無咩效用

按目前趨勢,一星期後注射復必泰人數會比科興多。
屆時復必泰或者會傷害國家尊嚴。
今日打完坐個15分鐘頭都有啲痛,隔幾個鐘針口位都幾痛,宜家成隻上臂好似廢左咁,工作需要接觸大量細菌,冇得唔打
朝早打完 夜晚食完雞煲仲去跑步 冇咩野 係眼訓D同傷口有少少痛姐
同樓主差唔多時間打
針口完全唔痛,冇特別feeling(可能本身已經太攰)
係樓主話姑娘判斷咁兒戲我先咁講
寧願中武肺 有抗體
打完隻手小小痹不過打嗰下唔痛
連登仔:打疫苗=藍絲=撐政府
全世界都係藍絲
連登仔仲屌緊林鄭唔封關 我仲以為香港個關口中門大開添
有冇巴打係G6PD 打左針 可以share 下有咩副作用
死五毛
快撚啲死
連登真係...除咗pr狗,淨低其實有冇真users
畀心機,快啲打,一家大細全部去打,唔好衰畀港共睇,就快贏共產黨,香港人加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞