啱啱打完BioNTech第一針

912 回覆
430 Like 221 Dislike
今日 ?
繼續日日寫針後報告 please
打完三日 暫時咩事都無
今日先突然諗返起呢個post
第一針定第二針 ?
第二針
6小時後針口微痛
15小時後腳腰痠痛
20小時後腳痠痛減弱,背腰痠痛持續,針口附近有痠痛
36小時後只有針口微痛
48小時後, 無事
留名參考
第一針
打針嗰下完全唔痛
係打完第二日手臂有少少酸
同我一樣
等緊打第二針 Biontech,
今次多人過上次好多。
上次直入直打, 上次平日1800, 今次竟然坐滿九成人,仲要已經係非繁忙時間。
我打第二針都係多左人
不過, 我覺得可能開少左booth...
PS 勁多鬼佬! 入到個BOOTH, 個醫護居然習慣性用開口同我打招呼先...
打錯, "居然習慣性用*英文*開口同我打招呼先....."
1600 打咗第二針
本來約咗聽日打第一針,但都係驚!剛剛改期遲d至打...
1st dose ?
係咪咩都唔洗帶
就咁身份證 手機就得
第一針派好多嘢😅
我都岩岩打完
我帶返第一次佢畀個file佢喎,
佢收咗我第一次簽嗰張紙,
再畀我簽過一張。

我唔知冇帶得唔得, 我估應該得。
等睇邊個副作用多啲,

我第一針就第11日頭暈作嘔好辛苦。
今次已經準備好藿香正氣水同丸薑同埋暈浪丸。

睇下發唔發作啦, 不過我依家已經拍咗一樽先,預防勝於治療, 諗住日日啪。
- 0424 0957 暫時係打針位少少痛,其他未有特別。

- 0423 1600 打咗第二針

- 0405 尋日雖然冇咁暈,但都係要狂飲薑水,胡椒粉,辣嘢,藿香正氣水同片。

- 0404 1500 琴日下晝突然間頭好暈,好似耳水不平衡咁,反胃,嘔咗少少, 唔知係咪副作用嚟。 要飲好濃嘅薑水同食大量藿香正氣水/片 個肚/胃先舒服晏少少。 仲要即刻瞓覺休息。

- 0327 0900 如常了

- 0326 0950 今朝針口附近肌肉唔痛, 但係琴日全日都好眼瞓,唔知係咪副作用嚟。 (真係好瞓咗)

- 0325 0830 今日針口肌肉附近冇琴日咁冤痛, 仲有少少。

- 0324 0830 瞓瞓吓覺得打針部位附近真係有少少冤痛, 依家摸落去都係有少少冤痛, 可接受既。 隻手周圍郁到無問題, 遞高手用到嗰部分肌肉就有少少冤痛。

- 0323 ~1830 打針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞