[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
4A
今年一次過滿足哂3個願望
Pixel Watch,摺機,自加cpu

傳開發 Pixel 摺機 Google 尋找 Samsung 提供面板
近年有至少三家手機品牌推出了屏幕可摺疊的 Android 手機,最近有消息指 Google 亦打算加入,推出自家可摺疊的 Pixel 手機。去年發表和上市的 Pixel 手機均為中階配置,或者這款傳聞開發中摺機的規格將屬旗艦級。

網站 9to5google 去年曾經報導指,從 Google 內部文件中得知新的 Pixel 手機將會有傳統直立式和屏幕可摺的兩種造型和規格,而後者的內部開發代號為 Passport。有指 Google 的開發團隊正與 Samsung Display 洽談,由他們供應 Pixel 摺機的 7.6 吋可摺疊 OLED 屏幕面板。
希望下一代有個高規格版pixel
濕左水部 pixel 5 話有 Liquid or debris disable 左個 usb port
依家叉唔到電
強行開返佢都係detect 得好差 點搞好
係咪要買個無線尿袋叉佢
濕水唔應該開機

乾左先開
btw IP68咁易入?
無線充佢啦
追番前幾頁
我部4a都係咁
吹番乾佢
過多幾日就無事

依家目測係乾的
等左成個下畫都係咁
入咸水同沙
我舊機有時用酒精紙抹聽筒,濕得滯,會暫時好細聲,之後又冇事

我估只要唔濕到入晒水,乾左就冇嘢

你試放係抽濕機上面

留名睇結果
放部機喺米缸
咸水有啲大鑊
無事了又 彈左個 ok to use usb port 出黎
我最近自己濕左水, 都壞左天線。 其他乜事都無。
我唔整啦,換一換等於一半機價
當我同Google 冇緣
以前買LG G2水貨用足幾年都冇事
今次真係黑仔
花咗
諗住搵塊mon貼遮遮醜
有冇人有推介
成日都覺得買電器要同部機夾過八字先好買
唔關事
基本上有套有mon貼都好少會用壞
多數都係自己唔小心先整得爛
大家Pixel 5係邊度買case同貼

嚟緊諗住係E字頭水貨店買,有冇伏?
賣8,9千
搵咗好耐都搵唔到啱用嘅防偷窺mon貼
全部都係貼完上去見到一間間
之前iPhone用嗰隻牌子好正
想問下an機有冇keyboard係類似ios個kaiboard中英混打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞