[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
巴打咩台?
用到5G?
講緊root咋 root完基本上可以話唔會有咩限制
咁點解我會出eooro code
試下clear app data得唔得
3xl宜家倒水到
用多3個月等買5a
有冇人google photos已經有新video editor?
pixel 4a 用左兩個星期左右,覺得最困擾既地方係wifi收得好差,又唔會自動connect,另一樣就係個keyboard用唔慣
巴打有冇真係用到5G
以前4a amazon係咪試過免運費交香港
等咗好耐都唔做返
uk咪有
美金又349 英磅又349 uk amazon 差唔多貴7舊水
我用緊pixel 3 我root完之後flash咗Pixel3-VoLTE-for-TW.zip 同 selinix_permissive_v2-0.zip就用到volte(csl)

大家可以試下 唔知其他pixel得唔得

Pixel3-VoLTE-for-TW.zip:
https://github.com/protonchang/Pixel3-VoLTE-for-TW/archive/v0.2.1-a2.zip

selinix_permissive_v2-0.zip:
https://forum.xda-developers.com/attachments/selinux_permissive_v2-0-zip.5113435/
Root左仲點ota update? 同埋好怕整壞 水貨無保養
係magisk app入面restore左個boot.img之後就可以ota
之後跟返教學flash返個新ota patched既boot.img入去就得 做熟左就好快搞掂
聽講轉左selinix permissive部機就好大風險
uk會退稅
4a裸機左兩個月 花左個角仔
想請教下邊度有套/殼買
用慣gboard又冇乜問題
wifi我又幾好 我台水唔知有冇分別
買左個4a殼最後冇買4a
留tg我揾你賤價比你
4A易唔易花 洗唔洗買mon貼
買啦 手機moon唔抗刮
花咗先喊就無為啦
謂*
4A邊到有mon貼買有冇介紹
我部3同5都裸跑 咩事都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞