[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike

向好果方面諗
冇整過渡產品,pixel 6會快左推出
唔夠晶片,可能pixel 6都出唔到
1分鐘前又有新料啦
佢而家話美國先有 其他國家冇

日本美國都會出
美國運番黎 冇問題
如果照出 希望夠貨啦
連三叔都可能今年唔出Note系列就估緊Google會唔會都冇咁順利出到機,點知…
到時由落order到收貨可能要等番三四個月等到P6出埋都未到手
pixel 6 如果用Google自家Soc 加 Samsung 製應該冇問題
題外話 都幾多人讚個design
鳩up十次先中一次咁囉
上一次炒咗係Pixel 4
https://chinese.engadget.com/goolge-pixel-5a-5-g-confirmed-us-japan-020032566.html

Engadget

Google 否認傳聞:Pixel 5a 5G 仍會在今年推出

不過目前的計畫是僅在美國和日本發售。

近期坊間有傳聞稱,Google 會因為組件短缺的問題,取消今年推出 Pixel 5a 5G 的安排。對於這一說法,Google 現在進行了否認,他們已證實了這款產品的存在並透露它會按計畫在今年晚些時候到來。「Pixel 5a 5G 沒有被取消,它會在今年晚些時候登陸美國和日本市場,而推出的時程可以參考去年的 a 系列手機。」在發給我們的聲明中 Google 這麼寫道。

去年的 Pixel 4a 5G 是在九月時發表,如果這麼推算的話,5a 5G 估計還有不到半年的時間便會跟大家見面。同時這也就意味著,我們應該是不會在下月的 Google I/O 大會上看到這款新品了。
做乜要俾錢買難受,明明係你俾錢人賺,搞到好似要乞人地俾你買咁....
個mon係咪細左少少?
pixel先有既bug?
唔係 見過其他機都會有
快啲出得唔得
p3 battery health得返70
唔算
但真係好易花
咩機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞