[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
最後部Pixel 4 XL仲未整到 美國唔回應 領域又話我無登記所以過左保養 要俾$300檢查費加零件 仲要唔要有冇得整
大家覺得應該照整定等Pixel 5a / Pixel 6 / 定買其他例如 Pixel 5 / S21(一向唔會想買Samsung 但呢部真係幾好)

好困擾
部4XL壞乜嘢?
長期喺50% update完最新嗰轉之後 直情show unknown
搵間鋪換粒電睇睇?
有冇建議邊間好
之前見巴打有post, 好似叫第一站?
btw你應該試過晒factory reset/ flash factory images?? 如果整完都唔得咁應該係hardware問題
我之前試過, 好肯定係粒電問題, 去換粒新電就ok

我之前去灣仔永倫換電
多謝你啊!
我用左4a半年左右 主機但我唔打機 淨係藍芽聽歌上連登 兩日差一次電
我要一日半一差 兩日一差你用到幾多%
有冇人用到google fit新嗰個功能?
heart rate?
Thank you for reply
4a
如果1日睇3個連登,2個鐘YouTube
大約用幾多%?
thank you
Android 12有冇機會改底層?
好想Android動畫有iOS咁順
巴打可以睇下我#272個battery status
我唔用電話睇YouTube答唔到你 睇3個鐘連登就大約30%
雖然話係我主機但我真係好少用電話 可能仲少過你嘅副機
20%左右
你真我好少用電話

1日都係用3個幾鐘

其實4a電都係大約5~6hours
唔係喎
我成日都咁耐嫁喎
唔係正常咩?
想八掛下pixel 仲有冇機會出旗艦機?
最近電話壞壞地,諗住換pixel 4 但好似唔係好抵咁
睇google 個勢又唔似會出旗艦機
睇到呢段news 我可以放心買p4
4a google fit仲未用到心率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞