[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
用返三天皇鍵
試完唔係我想要嘅野,我唔想d app由下面向上拉就睇到晒,想好似以前咁樣左右一頁頁慢慢掃.我見可以逐個逐個由下面拉上去,但係有排搞,同埋拉完上去之後,下面個圖示仲係存在,你當我想要嘅係android 9個排版,唔要下面顯示出黎
其實你要嘅嘢係第三方rom加嘅嘢嚟pure android唔會有,即使落返去食pie都一樣

你一係就搵個launcher裝,一係就刷個其他rom
stock android個app drawer排版轉左直掃好耐係其他廠商嘅rom冇跟先繼續左右掃
啱啱揾到,應該係由marshmallow開始轉左vertical
上一部係sony,覺得左右慢慢掃好過打直掃
慢慢就慣但sony印象中都近stock android
5.0好似已經打直啦 佢講左右掃應該得3星sony
但其實唔係打直好用啲?手指郁動無咁大
6呀,google返5仲係左右
htc好似不嬲都係正,無咩印象
想當年個htc sense幾羨慕,但嗰時冇錢買
唔好提htc啦,佢宜家同執左無分別
乜唔係執左咩手機部
仲有出機的
好似比pixel挖左成條team之後都冇咩點出機
shipping
一晚≤10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞