[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
google youtube會亂 block人account, 無言論自由,不了
新手一問 ,想問一問pixel電話有冇唔使download q r code app,用鏡頭直接讀barcode。
開相機
右邊More
Google lens
thx ching
Pixel 4 個背面玻璃有罅係咪common issue嚟,我發覺我部Pixel 4 XL 個玻璃開始甩
我見啲人話可以俾Google整,我係要寄返去俾Google整?定係唔理佢都得
香港寄嚟寄去又幾舊水
買個殼套住算啦
利申用緊5仔
快啲出5a同6!!
Exact7ly 相機個鏡頭
Google fit
用緊SUN MOBILE + Pixel4XL
今朝開始發現收唔到voice call, 會入晒留言信箱, 但自己就打到電話比人
去門市check過有交電話費, 換過張SIM卡之後都係解決唔到
之後試下手動轉做2G / 3G 模式人地就打到黎比我
Google search過似係VoLTE問題, 自己用其他電話試張SIM都係開左VoLTE就收到人地call比我
同埋發現部電話用LTE時 人地打黎嗰陣會飛左去留言信箱之後先識跌落E/H+
想問下唯一解決方法係咪得root機enable VoLTE? 定轉用其他台會冇事?
gboard settings黎,你可以入去language嘅input method access gboard嘅settings,再唔係你keyboard左下有個逗號加emoji公仔, long press有settings
轉咗gboard兩日
發現voice typing佢detect普通話
用開google cantonese input
你language揀咩
原來Pixel5a 講緊去到6月11先發佈
可能啲specs 同4a5G 差唔多
轉粒SoC
旗艦同mid range條分水嶺越嚟越朦
柒咗
本身揀咗chinese traditional
原來有cantonese
研究左好耐都唔知邊個位開
本身一直有用google fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞