[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
冇認錯的話,一部係4a一部係3XL
感覺好似唔少本地記者用Pixel
計,不過要睇同步啲咩,有啲應該係detect到有change先sync,好似我google drive都係早幾日sync

有得揀手動定自動sync,但有得揀自動同步啲咩,喺account入面

慳電可以去battery唔比個app行background
有冇人知點用相機測心跳
我見Google fit個app冇話有
是咁的
自由鳥加左價幾個月我而家先得閒整
頭先上club sim 客服問點拎esim 佢話唔支援pixel 4a
但我見都幾多巴打用club sim esim + sosim 上網
有無巴打解答下我
想問下cap圖點樣將png轉jpg?
部3仔早兩日嚇撚死我
擺落Pixel Stand同埋插線叉電都叉唔入,個畫面不停閃啲電又一路扣
好彩reboot幾次就正常返

唔知係咪March update既bug黎
要update呀但未收到話有,你用電腦上play store會見有新version
裝左apk 話要等幾個鍾 3hr仲未有
啱先開見到有 check咗次心率
一unlock部機開apps見到有就收到你呢個連登通知

pixel 5爽到仆街 pixel 2用咗4年
我都有部 2 仲用緊, 除左電池衰退, 唔覺有咩問題.. 都係咁順.
我尋晚去左換電 朱生好好人 師兄無介紹錯
而家暫時一切正常
但其實pixel除咗google photo同俾其他an機順仲有咩功能 用咁耐都唔知
有冇人知S775同邊粒U差唔多級數?
我3XL有類似情況但無閃。
係sideload apk定play store有update
"沒有5G"功能"沒有VoLTE"功能
啱啱又更新咗
4A 5G 都有喇
佢做野快靚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞