[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
htc fans又準備圍爐
人地玩ar vr而家好似都唔差,電話呢啲比大陸搞到爛晒
update咗Google fit 未

2.51.19

up咗就喺app呢個位開
yes update哂
我上網搵就係見應該有個咁既box
但我冇 係咪4a未有
而家行wilson除咗samsung sony nokia咪得返堆大陸機 lg htc影都唔見
force close 再開
準備試pixel 4a
lg傳賣手機部啦,兩間都有種爛泥扶唔上柄嘅感覺明明做返啲基本野加返上代有嘅function已經可以,但永遠越整越柒

而家電話都唔係貪咩新野,整返好啲電 相機啲人就滿意,但奈何又係要做copy cat,之後抄完人地用一半價錢賣

如果唔係美國,華為食埋samsung個market機率都幾高,喺唔係samsung就華為,之後就小米,nokia sony呢啲真係變左稀有,睇下之後啲人換機會唔會多返非大陸brand啦,但應該轉都係Samsung多
得左了 thx
我自己就如果pixel唔生性一係轉samsung一係做idog算

sony出返18:9先諗,21:9搖控真係好柒
4a已經到手 手感好正 電都正常 但唔算好長
用落除左開機有少少lag 其他時間都好順
開機係因為你唔到第一次unlock佢都唔load野
係 改左 但唔洗打2次密碼 舊時開機前要打一次
你個pin碼?不嬲都係一次,只係boot up完之後有冇直接load埋其他野,都係早幾年改
想問吓依家pixel 5 root完係咪可以support 5G同volte?
用埋magiskhide係咪可以過到safetynet用到google pay嗰啲?
有冇p4白色 同p5 用家
機背texture 係咪好唔同
有pin呀 舊時開機前要打一次 look screen打多次?可能我記錯
個pin係指sim card嗰個,但以前應該都係一次如果冇記錯
好似話有銀行app用唔到
開咗magiskhide都唔得?
過到safetynet唔係應該開到晒咩

不過想知係咪真係support到香港個5G多啲
好似話轉左api,我都唔肯定,要睇下有冇巴打有試
唔會啦
部份功能啦,例如恒生咁用指紋登入係會出error
唔會啦 用緊 完全無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞