[親生仔] Google Pixel 討論區 (58) Pixel 5a 不日上市

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
要還原左boot.img先ota到 ota完再patch返個boot.img就得 熟手就幾分鐘可以patch同flash返入去
太複雜 唔識整
其實唔洗諗到咁複雜 只要入magisk manager按解除magisk就還原到
3XL VS 4A巴打們覺得邊部比較好?
100% 4a3xl倒水舊design
利伸用緊3xl一日2叉
唔該巴打, 聽完即時落左4A單
3xl 2k moon 真心好靚
845 係食電架啦
呢個年代 4G ram 真係爭 d, 開多幾個 app 成日會 reload app, 玩 game 更加..
p5 8G ram 真係幾乎無乜點 reload ..
本來未有3a都唔覺3xl有咩問題
用過3a核電返唔到轉頭
不過3xl個雙喇叭都返唔到轉頭好撚大聲
3a定4a核電d?
有咩問題
你開個wireshark/ firewall mon住iOS
咪一樣會send data 去 metrics.apple.com
3a 用唔用到

以前Pixel 2要入Diag mode 用 QPST開

依家入mbn file 就得???
照計可以
買得pixel唔係貪佢security? Root曬刷埋rom唔係好唔安全咩
邊個話root左就唔安全。。。。
就算唔root都好 咪一樣大把人玩到手機中毒 又或者click埋d呃人link 根本就關個使用者習慣事
老實講,識玩root係好好玩既事,但無可否認,root咗係相對上無咁安全咁解。
唔使理佢架,同埋成單新聞兩邊都有講
其實刷rom之後titan m係咪仲用到?之前話得但唔肯定
之前又話SN無得再玩落去 依家轉用非hardware 意思係咪唔再會有SN問題
鍾意/proud of 玩root改機果班係唔會承認呢個事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞