低端人口冇錢冇人脈,在美生活工作小分享

933 回覆
1631 Like 72 Dislike
美國大把毒絲
搵番個一齊毒其實就搞掂
即刻點? 係咪好似ibm咁 要落site ?
Tech 多華人同印度人其實同留學生有關。識得好多同事都係黎美國讀書後留低。
點夠呢班人嚟

無BNO手足,可盡快報加拿大文憑或學位課程,3年極速取永居
https://lih.kg/aJPCRNU

其實重有咩藉口唔移民?
https://lih.kg/aFDymQU

覺得呢一刻好多港豬仲係冇危機意識
https://lih.kg/fAAcbS
師兄有無識下鬼妹女朋友
無識鬼妹女朋友,但有個港女老婆。
黎到美國識定還是香港一齊過黎
未黎美國已經識,詳情免問。不過可以講下綠卡同配偶嘅問題,當我申請到一半時我要叫律師暫停,等我結咗婚先咁我老婆就可以加埋入我過application一齊攞綠卡。如果我攞咗綠卡先結婚,我老婆至少5年唔入得境要等我入埋籍先可以申請佢黎,會好麻煩。

我識有朋友嘅朋友就係呢個case,老婆响原居地等咗好多年,仔都生埋都未過到黎。
如果攞咗綠卡先結婚,响外地嘅配偶好大機會唔可以入境美國,因為移民局有理由懷疑你嘅配偶會非法居留。
真,絕對有手腳可以做。識得有人為咗可以留係到hea一年先返香港去比錢人搞。
其實香港局勢去到咁既地步
香港留學生可唔可以申請 political asylum?
成功機會大唔大?
咁樓主咁講又真係好岩呢度口味既
呢度不嬲都話有決心既拎幾條底褲過去瞓街都會成功架啦
都係最簡單嘅問題, 你拎F1 定GC, GC 自己努力下喇冇謂行呢啲路
唔清楚咩係ICC.
Data Science 喺我個state都幾有需求,巴打如果唔介意荒蕪+悶既可以試下apply呢邊既firm. 我學校好多 STEM OPT 都喺local 搵到job.
Welocalize 真心唔錯.
屋企人做緊FT,幾好pay+仲有時間比佢PT讀書.
琴晚去睇左beacon hill technologies 啲工 都分佈得幾散 你喺邊個state?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞