低端人口冇錢冇人脈,在美生活工作小分享

933 回覆
1631 Like 72 Dislike
紅牌員工? 如果唔係無理有agents. 如果係你最好小心少少,唔好係LinkedIn嗰d用呢個牌頭. 為你好先咁同你講.
假到仆街

低端人口冇錢冇人脈
我依家係做緊Google
扣埋稅實收約4 萬港紙左右
佢地做左幾年, in general 搵7 萬港紙左右, 你作為一個香港人, 冇理由差得過班indian 掛

上面每句都ON9, 人地搵得7皮, 你當人呀豬呀狗咩
想正規咁去美國做tech 最好係咪去美/加讀master再留低?
我都留名
咁既post都熱門
呢種鳩UP「移民好易」岩晒連登仔聽呀嘛
勁大班人成撚日FF香港人好受歡迎 外國搵錢好易唔愁三餐 三萬蚊都輕鬆移到民etc
如果呢個PO係相反講窮撚移民苦況 第一頁已經全部屌晒鬼話係PR帶風向叫人唔好移民 辛苦既留喺大灣區囉之類既廢話
Wow
俾個參考你,我dse 英文U,speaking連去都無去,宜家係美國community college讀英文班,未俾人笑過,最重要肯學
想問下英文唔差得,會唔會收,同有無機會
唔難但係上YouTube 睇好多人係做唔住
因為做長途貨車好多時間唔係屋企
一日喺㗎貨車度瞓覺
唔係個個頂得住
大部分連登仔普遍同小粉紅冇分別
岩聽就鳩衝,唔用腦思考
唔岩聽就話PR ,FAKE
好多傻仔畀正皮
lm
我都想知冇錢點走?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞