朴信惠 《西西弗斯神話》

745 回覆
51 Like 12 Dislike
睇完
原黎結局係時光機創造者死左就冇咗多野
台灣嗰邊啲討論區話套嘢重點係一定要記得朋友生日
同泰術桃花太多(佢個frd)
你哋為咗盲撐,連編劇冇寫、導演冇拍嘅嘢都幫佢哋諗埋出嚟
呢個世界越多你哩啲垃圾觀眾,世界就越多垃圾劇集
因為無論個劇本點垃圾都有on9仔出嚟盲撐
其實套嘢個結尾係講所有事都係一場夢
男主角因為精神病大佬搞到自己都精神衰弱,搭飛機瞓覺嘅時候想像咗一個大佬其實冇病而且好愛自己嘅世界,仲將身邊個女乘客當作為女主角融入自己個想像世界入面
所以就解釋咗點解呢個想像世界咁多bug--因為夢係唔講邏輯嘅
其實所有嘢都係個俾老豆家暴嘅小朋友嘅FF
係佢本畫簿嘅創作內容
老豆明明記得塞啲WALKIE去褲袋, 就漏咗本LOG BOOK
佢自己知道係因為咁柒咗累到個女又要LOOP就心痛死
101 人文教育 !
陽光先生 !
照咁睇柒課班人每個都係精英, 放水功力深厚。
Sigma 原來係野比大雄
個尾個人感覺爛爛地,雖然明套戲想寫命定論,但係最後都係要自殺收場,感覺好似俾個編劇撚咁可唔可以傳送我去返第一集提自己唔好睇浪費時間
你傳送咗番去嘅結果都係睇晒16集
其實男主角唔自殺
直接帶女主角返第一集無限loop會合邏輯啲
睇完都唔知做乜鳩
好感謝netflix成日都有朴信惠
但最近幾套啲戲真係不感恭維
幾時先有返 匹諾曹個啲level
匹諾曹好睇到爆 浪漫都爆
呢幾套啲男主角都大一截
101 人民教育真係幾癲

你唔雞我點養你

做馬夫拉客做埋保鏢賺錢
根本時空旅行就有好多個解法,例如其實就算唔寫無限loop,寫spiral out都得
即係女主角loop好多次之後cumulate咗n個世界入面無數個男主角女主角嘅努力,終於於呢個輪迴避免咗南韓核爆
時間旅行根本已經寫到爛晒,大把橋段可以參考
只要編劇有腦兼唔懶惰,只要編劇知道觀眾對劇本合理性係有要求,要將劇本寫得完整合乎邏輯根本唔難
只不過係依家太多白痴仔觀眾面對垃圾劇本有無限容忍度,仲識得主動幫編劇解畫,連編劇冇寫嘅嘢都作埋出嚟
爛劇本都肯收貨嘅情況下仲點解要哂心機寫好劇本?
傳聞啫

男主角另一套智異山。而家風頭火勢出唔出得街(愛奇藝有份投資)
兩日睇晒Vagabond. 真心好正喎 。編劇同拍攝都好好。睇得好投入
幾時出Season 2呀
管制局=確保所有野跟住個loop
管制局控制唔到嘅未來人=有機會改變個loop
咁即係「我今日唔會死」依句唔成立
即係女主角返嚟第一次由座樓跳落嚟其實有機會死嫁喎
其實韓國個邊舊年年尾出咗新聞啦
佢個年紀啲男主角好似斷哂層咁
只要肯同低level啲嘅男演員拍,又唔係無嘅
唔知仲肯唔肯呢 次次都會捧紅男演員
佢啲男主一個勁過一個
不過佢啲演技都幾受男主影響
同演技好嘅人拍戲好似好啲
個人幾鐘意睇佢拍愛情片
戰爭只係發生係韓國 其他國家係無事 可以理解做韓國貨幣已經唔值錢但係唔代表全個世界無曬貨幣 如果你有外幣黃金一樣做到富戶 情況有啲似非洲第三世界國家咁 啲人民好窮窮到仆街 國內貨幣都唔值錢 但政府同軍閥都可以好有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞