朴信惠 《西西弗斯神話》

749 回覆
53 Like 13 Dislike
認同
覺得佢冇死到 因為飛機失事應該發生先過佢自殺

最後飛機嗰幕
睇返第一集同最尾一集都係差唔多

第一集佢嘅幻覺係阿哥
幻覺嘅阿哥係咁同佢講嘢 問泰術做乜唔應佢
泰術識答係因為你已經死了 之後就食藥
下一秒阿哥就消失咗

但最後一集坐佢隔離嘅朴信惠係咁同佢講嘢
到人比水佢 佢冇食到藥 朴信惠依然喺度

唔知坐位關唔關事朴信惠同阿哥都係坐同一個位

不過又唔明點解佢會知有朴信惠呢個人
如果冇戰爭 又點解會有朴信惠
雞先定蛋先呢啲嘢真係好頭痛
諗諗下又好似明明地。

教堂呢日係2020年10月31日。
本身個故事就係2020年嘅Sigma因戰爭爆發而自殺唔成,頂到去戰後再搭uploader返之前去賺錢去操控唔同人搞事。

但今次個結局係2020年10月30號戰爭未爆Sigma未買繩前已經俾2020年瑞海嘅爸爸救咗。仲有我哋睇到10月31號個陣,Sigma因為uploader停止運作而消失,(正常瑞海都要消失,因為佢都係未來人,但攬攬下又實色返係因為垃圾勝福個威脅,係有可能令uploader開返),但泰術都係選擇自殺唔妥協,所以瑞海最後都係帶神光消失咗。

但其實現代被救起嘅Sigma即使被爸爸關心之後一樣都係好憎泰術,一樣想佢輪回咁痛苦。所以我估他之後都可以令勝福幫佢做uploader(記唔記得成班老高層開party個陣sigma係介紹勝福為uploader嘅發明人),而成件事又可以再loop過。

至於飛機上嘅泰術會記得瑞海嘅惟一可能性係佢穿越咗返去飛機失事個日,至於點解同係唔係幻覺就似係open question

希望唔好有第二季,
Btw 覺得老sigma同小sigma做得好好
我估最尾未必係FF
只係未必 如果泰術喺嗰班機度本身係唔識瑞海咖嘛
但佢地有拍咗拖嘅感覺 咁應該係呢個瑞海已經同泰術有一段經歷

而且泰術係因為泰山而俾書真搞到要食藥嘅
即係已經發生咗啲事而泰山又俾人虐待緊
咁瑞海可能會返早啲嚟同泰術作戰
點睇都似係FF
泰術一直食藥 頭兩集都發曬脾氣
質問幻覺中嘅泰山 點解跟住佢
最尾影住泰術掉低樽藥 即係話佢寧願唔醫
寧願活係幻覺中都想見到瑞海
同埋啲燈打到咁爆 耶穌光喎

至於西格碼2.0就擺明係season 2伏筆 如果開到
認同
覺得佢冇死到 因為飛機失事應該發生先過佢自殺

最後飛機嗰幕
睇返第一集同最尾一集都係差唔多

第一集佢嘅幻覺係阿哥
幻覺嘅阿哥係咁同佢講嘢 問泰術做乜唔應佢
泰術識答係因為你已經死了 之後就食藥
下一秒阿哥就消失咗

但最後一集坐佢隔離嘅朴信惠係咁同佢講嘢
到人比水佢 佢冇食到藥 朴信惠依然喺度

唔知坐位關唔關事朴信惠同阿哥都係坐同一個位

不過又唔明點解佢會知有朴信惠呢個人
如果冇戰爭 朴信惠都唔會搵佢 佢點會識朴信惠
雞先定蛋先呢啲嘢真係好頭痛

sorry 講到1999
天然 童星
不過以前好肥
近幾年先減肥成功
都唔係好肥者。依家其實係太瘦
諗咁多做乜, 垃圾劇本, 本身條女都要消失㗎啦, 畀人射咗救唔救咪一樣. 仲有好地地完又要成日臨尾加多一段以為好型. 好似之前套alive 又係白痴ending
Alive 算幾好睇
電話果套睇左40分鐘太膠頂唔住熄左
個劇名真係等於個結局

任務=有女人又有世界自己又唔死
山頂=10月31日

我覺得最後飛機嗰part唔係ff, 男主臨自殺前講左就算點loop都知道一定冇未來(完美完成任務),既然都會無限loop,索性叫女主早d黎揾男主,好好戀愛至10月31呢個災難日

套野唔係有朴信惠同冰冰應該已經棄左,槍戰勁膠,穿越又多bug,鄭玄其條線唔知想點
係Netflix 提過嘅韓劇暫時得2 套真係好睇。。
一套Voice 1 同2 季
一套 Bad guy

準備睇Signal. 各位有無啲Netflix 有嘅高質韓劇介紹?

之前睇過套咩start up, 屌你tvb 劇咁。。,呢套同vincenzo 都係膠到爆
vagabond
驅魔麵館
後者爛尾 開頭係幾好睇
vagabond 我擺埋入list 先。thanks
vagabond唔出第二季其實都係爛尾
驅魔麵館如果拍得成第2季都唔算爛
vagabond 就應該會出第2季 2日前男主話想拍
呢套真係好膠,頭1,2集比佢fake左,以為好好睇,
屌,越睇越唔對路,睇到第4,5集頂唔順棄左
趙炳圭有校園霸凌 應該開唔成2季
睇得多就慣
韓劇好多都係咁
頭幾集預算最多 好多外景
之後邊拍邊寫故事
同埋一定要16集 中間就會拖 會重用劇情
最後爛尾
李勝基有講咩
出唔到國咪學文森佐意大利景全CG

驅魔麵館難d 男主一身蟻隨時要換人
Vagabond real正
巨人又傷害我
呢套又傷害我
正到不得了
但果時連登好似冇人討論
教堂射SIGMA嗰陣有一刻我以為係玄其救瑞海

不過佢唔殺局長=個LOOP改變咗
有冇一個可能性,係末來SIGMA知自己會係個教堂到死,所有變化都係意料之中

末來SIGMA死咗,咁現在SIGMA就會繼續loop落去
越睇越覺得on9, 爛到呢🤡
個人諗法
韓泰術無整到uploader
然後所有人返左去未來
但其實sigma中左槍之後無死到
返到未來知道個過去已經改變左
要轉一個玩法先贏到
所以就寫薄仔俾過去既自己
就開左個新loop去/方法去逼韓泰術
逼得成女主就自然又有uploader返去飛機度
韓泰術唔死=戰爭會發生
最後冇戰爭所以韓泰術係一定唔會過到10月31日
大橋無問題

表現方法問題多,例如扑支槍個袋好少女但個人又唔係

例如有好多非必要既飛車 動作場面打斷故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞