朴信惠 《西西弗斯神話》

749 回覆
53 Like 13 Dislike
劇情有啲鳩但有朴信惠
好悶。。。
留名先 睇緊第二集
有冇人知結婚個段喺唔係平行世界?女主中槍位置同洗手間個段一樣。定係預知夢?
個導演拍到8090年代打戲咁,藍海傳說已經唔多妥佢
唔何,可能係既視感掛
記得藍海好伏下
我覺得幾好喎
但希望唔好爛尾...
唔錯會追留名
成日有前冇後,拍唔到出黎就一句帶過。不過西西action算真過藍海
劇情暫時都正常 最難頂係槍戰果到 門口行出黎咩事都無就走左 當觀眾弱智咁 一係其他位走 一係就唔好留咁多人守門口 我睇到都唔知對家係想殺佢地定唔想殺佢地
劇情弱智到, 睇到墜機果陣男主邊電話立遺囑邊揸飛機已經覺得好on9
純粹睇完秘密森林鍾意曹承佑
睇多兩集唔掂就棄
係間屋度出面幾十條友拎槍圍佢,朴信惠赤手空拳係正門衝出去都算,一出去門口d人散開哂唔知咩乜鳩CLS

不過屋內個場打鬥好似冇替身一鏡過都respect既
話3分鐘但傾完個電話死左九世啦
如果西西弗斯神話黎鳩估,會唔會係time loop,但又留底左線索去改寫? 我地而家睇緊呢次已經係第130次loop
我都覺,女主句口頭禪今日唔係我死期好似已經去左n次,知道曬啲時間線,先會唔中槍同埋上火車前望去男主個邊。加埋開頭被人追殺個段,她係火車望落去慢鏡頭個眼神唔簡單
咁點解釋一開頭佢老豆講既野比佢聽,同埋time loop前提下,即使未來無得食,應該對過去既食物有啲熟悉同識買飛瓜(?)但佢個款似係第一次食香蕉
有陣膠味 不過會睇多幾集先睇下點
可能要做指定野先trigger到指定事件
如果唔係唔一樣變咗無得靠記位避?
好似以前d戰機game咁 要背企位一錯即死?
可能mix埋第一次同n次播, 佢老豆同佢part用嚟眼淚同解釋發生咩事。男二可能係佢今次嘅變數,所以先有蕉食。如果男主無比人捉,正常係前一晚去咗斧山。女主就算每次random降落,佢都正常即刻去斧山保護男主。但兩個不約而同第二朝先去。而且導演無理由專登幾分鐘去講兩邊火車開同到時間,所以似伏筆。
個開頭果段整得幾有意思!!

好似特登渣流灘
個局長應該都係未來人
拎油水
特登廢嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞