朴信惠 《西西弗斯神話》

749 回覆
53 Like 13 Dislike
西西弗斯的電話
又或者咁講
佢本身都知道會爆發戰爭
點都會有啲準備嘅 軍火藥物果啲
而其他普通人人乜都冇準備

所以Sigma已經喺戰爭後贏在起跑線
朴信惠
點解個老細認翻個女 又冇殺到人 消失左 但轉個頭又去左lab幫手搞uploader?
我都想知
無消失 好似只係未來社長同現實社長太接近先閃下閃下,uploader一日仲係度都唔會消失
會消失 佢冇去殺自己 咁佢唔會坐監 唔坐監 佢就會死係核戰
其實當佢爛尾,就所有野都講得通
明明寫到佢自殺完咪得之後果d根本多餘
仲有教堂前一日泰術去同社長用藥換槍個陣,咪係耳邊細細聲講咗嘢,聽完社長當時望咗一望冰冰,跟著泰術走個陣叫佢哋聽日嚟一嚟教堂。社長個班都係未來人,所以佢哋都知uploader係禮堂地下,叫得佢去佢都估到要幫手搞uploader。

所以幫手開完uploader之後社長咪叫泰術今次穿越返去個陣,喺asian mart 個耳邊話要講清楚啲
就算佢冇去殺自己,都唔代表佢一定死係核戰
你覺得算係咁就得
人地嗰個有根有據覺得唔掂就係痴撚線同病態
其他人一定要跟你學識欣賞既
話唔定佢地都有欣常其他電影架 係唔欣賞依套
又講乜時間理論大師 指日可待
似係你先帶有情緒討論嗰個
沒有誰比誰高尚
佢又想用科學包裝,但係所有野又完全唔科學

佢cut咁d 槍戰好過啦
sigma咪話啲槍戰特登射唔中佢哋
仼編劇講
呢套野個問題唔係係個結局。
個結局係男主變gay 同sigma 互含
之後女主係超級撒亞人再2度變身iron man 一個轉身射個3分波拯救成個銀河系都無問題。劇情解釋到ok

呢套野個問題係用穿越時空做題材,但啲好基本嘅理論都無應用到。啲劇情/timeline 連比觀眾思考空間都無。因為點認真諗都解釋唔通。

我寧願佢用multiverse 嘅基礎黎編好過。
真係每次槍戰都飛

男女主果D已經夠搞笑、女主同老豆果D完全對劇情零貢獻。其實呢個劇本應該只係夠拍一套個半至兩個鐘頭的電影,點知就拍左16集....應該就係爲左等我地感受下推石頭上山的感受。
吊, 第一集就自剎啦,搞咁多
成10幾人開槍 要特登打唔中都好難
唔係好明教堂果到 點解BOSS同手下一想殺男女主就會開始消失
如果BOSS佢地唔消失男女主就唔會生存到 再用上傳者番前幾個中係教堂殺BOSS
但咁點解BOSS同手下會消失
要溝朴信惠,不了
老婆同女本身都無死
阿爸救左畫家Sigma改變左未來 無左邪惡Sigma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞