[方丈]HR萬事屋,面試搵工,新春大吉,你問我答

1001 回覆
54 Like 6 Dislike
直接開口問,如果佢覺得你嘅表現都可以,你就可以問

https://youtu.be/eEdybNVgPRA

詳情可以參考呢度
求職者想揀工真係好難
又唔想應承完之後有更好OFFER就走
方丈請問fg無經驗做港資證券settlement 定台資銀行risk management 好
想問大規模MNC/Professional Firm入面有3-5年經驗既Executive Assistant (同時湊住5-6個MDs, 淨係處理公事唔support personal既野) 人工大約係幾多?同埋如果真係行專業EA呢條路,會唔會難轉工同最高人工可以去到幾高?thanks!
人地真係無可能等你一兩個禮拜先答做同唔做
hi 方丈
我之前見左份工佢琴日打黎叫我今日second in

但我而家翻緊嗰到太趕請唔到假就話約新年後咩時間都ok
佢就話要問下上面d人先再覆我

想問下會唔會問問下就無左消息
之前有份工嘅interview就係因為夾唔到時間無左消息
啱啊, 繼續loop, 問100 次都答哩句~
like 片啦咁
係, 所以如果真係拖唔到, 就要左先再反口
冇用的, 唔係好大鑊, 都做下樣
可以唔講的
未過proba, 人地有權扣錢~
多謝你啊~ 因為幫到大家, 我都有野學到, 我都開心, 積下德既attempt黎
我個人意見做銀行好啲, 但你自己想要邊個多啲?
用平取勝係頂爛市其實, 而家似係都係行緊standard recruitment procedure, 見有咩特別 +ve wor...
35k 以上, 看埋bous
轉工如果你唔只湊開一個就還好, 人工冇最高的, look at 誠哥秘書s
冇左就找下份~
本身即日in 已經係超short notice, 唔係你問題
所以最後講左句:我決定左啦 不如傾下handover安排啦
祝大家新年快樂
方丈繼續珠圓玉潤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞