[方丈]HR萬事屋,面試搵工,新春大吉,你問我答

1001 回覆
54 Like 6 Dislike
上兩個星期見完工 hr打嚟話見完management都ok

但係呢個星期mgt都仲見緊人 所以問下我係咪仲有興趣份工 跟住我問佢又唔係俾offer咁打嚟做咩 佢又話其實都應該係我 但又未真正傾好package

咁我想問下佢呢種係咪純粹係留住我係個pool 唔代表屬意係請我?
其實master唔係真係咁有用, 你可以寫, 但佢唔多會俾
好似唔少公司都係17 起
未比offer, 乜都假,可以繼續揾工先
以前都試過比人拖兩三個月
兩個月見左7份工,有一份offer不過勁低人工
每日send 5-10份工出去
最簡單同平係工人對面會, 奴例course, 提提你~ 叫老細改你title, 同俾錢你上堂
咁如果你title 都mkt, 話俾人係interview 點左, job nature 唔係, 所以咁快走
哩份title OK 就寫埋哩份~
that's why the salary~
今次見咩人~?

好開心啲片你啱用啊~
keep 住搵工啊~ 人地問, 可以直講有公司彈弓手先會裸辭
梗係, 冇咩成本, 試下都好
係, 因為如果人地唔俾offer 你, 你自改都冇用
看人工
keep warm , 因為你有機, 但個邊做野慢, 怕你會去左第到
搞掂就好~
可能係二手offer未定,

不過你講既真, 一日未有offer都係 女神同兵仔講: "如果有你做男友就點點點" 吹水黎
加油啊, 而個市係辛苦啲, 多謝政府
Hello,上星期一interview,見完Hr就見department officer,過程輕鬆,都有傾到工作細節,salary同department未來發展,完之前 officer話會好快有通知。

因為自己都幾想做呢份工,但最後嘅時候唔記得問佢拎email address同後續安排。想問下如果我打電話去問status會唔會感覺太心急?問嘅時候可以點包裝?係咪問會唔會有second in?

Thank you
原來係咁 咁應該係我frd個份偏高 成日覺得MT同gt差唔多 人工係咁上下
差唔多份份都即時2nd in埋,但都無下文,搵到好氣餒🥲唔知係咪年紀大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞