嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
事實上係你唔鋪好條搵工路一樣都係仆直
年中大把G5 fg搵唔到工報master,或者淪落香港big4,同本地普通大學生一齊15k一個月。(唔係歧視職業,純粹基於讀英國大學用咁大upfront cost鋪路,最後都冇突破所以咁講)

根本就算英國名校一入U都已經要開始prep報工,year 1開始搶intern,fg 50-70k不是夢,但係要付出好大努力。

翻香港都幾易搵工
巴打比Birmingham reject 過?咁大怨氣
仲番香港 傻撚咗
冇嘢話?唔會報垃圾大學
整污糟自己學歷呀大佬
Kcl
睇科
以事論事姐
垃圾大學都有人衝去讀
佢哋人生好慘
同埋要睇你想問咩
Birmingham 門檻低到有手有腳入到
佢會reject人?
Occupational therapy 邊間好
我覺得專業,例如醫療科目 都可以接受,尤其係想留英工作既人

如果第日都只係想入大公司做嘢,例如MT/銀行嗰啲都係要啲比較出名既大學
浸中都啱擺最尾 你冇撚嘢

利申浸中畢業. 屌! 垃圾U
醫療科目係英國最冇前途嘅工種
OT PT 同外賣仔一樣人工
正常智商去咗北美澳洲
幾出名,同係倫敦易搵intern
但英國大把出名既business school
你上面個case 根本就係大多數香港學生既情況
但係佢medicine 好似搞得唔錯.....
樓上問緊physiotherapy 如果Southampton認第二得Birmingham會夠膽認第一 人地真心入黎問意見 唔好一味踩累撚死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞